Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri despre noul dosar al lui Kovesi: Fosta şefă a DNA, 'înfundată' de actualul şef interimar al instituţiei

kovesi nistor iacob

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după ce a ieşit de la audierile de la Secţia de investigare a magistraţilor, că a aflat că este învinuită într-un al doilea dosar. Potrivit unor surse judiciare, Kovesi este suspectată de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi grup infracţional organizat, în dosarul în care sunt urmăriţi penal şi foştii procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Citeşte şi: Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!

Surse citate de Antena 3 susţin că în dosar au mai fost audiaţi procurorii DNA Nistor Călin, actual procuror-şef interimar, Marius Iacob, fost adjunct al lui Kovesi, Dănuţ Volintiru şi Gheorghe Popovici. Aceştia au fost întrebaţi de relaţia pe care o aveau cu Kovesi şi dacă fosta şefă a DNA făcea presiuni asupra lor.

Astfel, potrivit surselor judiciare, cei patru procurori au dezvăluit că DNA Ploieşti a trimis la DNA central rechizitoriul în dosarul în urma căruia Onea şi Negulescu sunt acuzaţi de represiune nedreaptă, pentru verificare. Cei patru procurori ar fi întocmit referate prin care atrăgeau atenţia că nu există probe în dosar şi că rechizitoriul nu trebuie trimis în instanţă. În ciuda acestor avertismente, Kovesi a decis să dea "verde" rechizitoriului, care a ajuns în instanţă, unde inculpaţii au fost achitaţi.

”Am informații că domnii Nistor și Iacob au confirmat la Secția pentru magistrați că așa au stat lucrurile. Marius Iacob, Călin Nistor, Dănuș Volintiru, Gheorghe Popoviciu. Există cel puțin un caz în care cei patru procurori au vorbit de un dosar al lui Sebastian Ghiță. Cei de la DNA Ploiești au trimis dosarul spre verificare la DNA Central, iar cei patru procurori au făcut referate și au constatat că nu există probe sau fapte. Dosarul a fost trimis în judecată, iar judecătorii i-au achitat pe inculptați, pentru că nu existau probe sau fapte” a relatat jurnalista Berta Popescu.

Citeşte ş: Sfaturi pentru cei care vor să ţină post: Cu ce poţi înlocui carnea

În același dosar, Vlad Cosma a fost martor protejat cu două identități diferite și a prezentat o înregistrare în care procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, spune despre Liviu Tudose că ar vrea să îl vadă  „spânzurat în pădure la Păulești”.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat, în iunie 2018, pe fostul deputat Sebastian Ghiţă pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani.  

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.