Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre proprietarul blocului care a ars în Sectorul 5: A fost amendat de două ori pentru lipsa autorizațiilor

incendiu bloc sector 5

Dezvoltatorul imobiliar care deține în proprietate blocul din Sectorul 5 al Capitalei, cel care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost amendat în două rânduri de primărie pentru lipsa autorizațiilor de construcție în cazul altor imobile, potrivit reprezentanților Primăriei Sector 5, scrie Mediafax.

Autoritățile susțin că cel care administra afacerea imobiliară a construit în Capitală, pe lângă blocul din strada Iordache Năstase, alte două blocuri și o mansardă fără autorizație.

În ambele cazuri au fost aplicate sancțiuni.

"A fost amendat în luna mai a anului 2017 și în luna iunie 2018 pentru că a construit alte două blocuri, două pe strada Teiuș fără autorizație și pe strada Florescu, o mansardă fără autorizație. A fost amendat pentru ambele situații cu o sumă totală de 25.000 de lei ", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 5 București.

Niciuna dintre cele două sancțiuni aplicate de primărie nu a fost achitată de către dezvoltatorul imobiliar.

"Nu s-a conformat, pentru una are termen pe 25 octombrie, pentru cele de pe Teiuș unde a construit fără autorizație, până atunci poate să intre în legalitate, iar pentru mansarda fără autorizație s-a prescris termenul și nu a făcut niciun demers legal fapt pentru care colegii mei de la Juridic îl vor acționa în instanță. Pentru blocul din Sectorul 5 este în derulare o anchetă a Inspectoratului de Stat în Construcții", a mai declarat Cristina Popa.

Pe de altă parte în evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, au anunțat reprezentanţii ISU.

Primăria Sectorului 5 a anunţat, sâmbătă, că toate aspectele juridice care ţin de situaţia locativă a blocului din strada Iordache Năstase care a ars fac obiectul unui dosar penal, iar locuitorii clădirii au fost cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.