Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre trecutul lui Liviu Dragnea făcute de fostul șef al PSD Teleorman

liviu dragnea psd

Continuă dezvăluirile în cazul lui Liviu Dragnea. Fostul președinte al PSD Teleorman, timp de cinci ani, Teodor Nițulescu, a dezvăluit, joi seară, cum actualul președinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum și tertipurile la care a apelat.

Citește și: DEMISIE ȘOC în cazul mitei lui Liviu Dragnea

"Privatizarea firmei e ușor de demonstrat, dar trebuie să se dorească și pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporții. Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic. Când am fost prefect, Teldrum nu a luat niciun ban din bugetul Consiliul Județean", a afirmat Teodor Nițulescu la Realitatea TV. Mai mult, potrivit acestuia, Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania din 2009, lui Traian Băsescu, cu banii din Teldrum.

Citește și: Sorin Oprescu, suspect de cancer! Procurorii i-au pus microfoane de ascultare în dubă

"Prezenta mea aici e pentru ca trebuie sa spunem adevarul foarte clar si raspicat oamenilor. Despre domnul Parpalea, il cunosc si il admir, e unul dintre putinii oameni care au avut curajul sa spuna ce s-a intamplat la referendum. Am fost personajul care a fost curtat de partea PSD-ista ca sa ajut la realizarea unui procentaj suficient pentru demitetea lui Traian Băsescu. Eu am plecat in 2007 din PSD, la primul referendum de demiterea a lui Traian Basescu si printre cei cinci deputati care au semnat un document, in care aratam că nu suntem de acord cu demiterea președintelui si ca se fac presiuni inimaginabile asupra Parlamentului ca presedintele sa fie suspendat.

Citește și: DEZVĂLUIRILE Elenei Udrea despre ultima mișcare a DNA: S-au dus pentru relația lui cu mine

De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce inseamna Liviu Dragnea, ce înseamna politica pe care o duce acolo si manipularea incredibila a institutiilor statului si setea lui avida de putere si goana dupa bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului). Mie, în 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de construcții. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: în calitatea mea de președinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii. Pot sa spun ca a existat presiune din parea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus ca nu doresc acest lucru, pentru ca toti banii judetului vor veni la noi (...) Banii i-au luat si s-a urmat drumul spre ascensiune. Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Județean și că a urmat o singura directie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut ca pot sa demonstrez. O pot face in 30 de minute.

Citește și: Sorin Oprescu, suspect de cancer! Procurorii i-au pus microfoane de ascultare în dubă

Privatizarea frauduloasa a Teldrum s-a produs cu banii de la Direcția de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relatia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o gluma pentru ca, daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac.

Citește și: Sorina Matei a pierdut procesul cu Victor Ciutacu și a fost CONDAMNATĂ

Actiunile le-a deținut Fișcuș Marian, fostul lui prieten. Îi leaga multe faradelegi si chiar un omor petrecut, la nivelul judetului Teleorman. Un deputat acolo a omorat un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool in aerul expirat si motivarea procurorului respectiv a fost ca alcoolul in aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar pe care si-l pusese la o masea dimineata, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fișcuș, Adrian Simionescu.

Citește și: S-a aflat motivul blocării Facebook: Schimbarea revoluționară care are loc

Samuel Calotă a fost promovat, în guvernul Boc, vicepresedinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseara dezvaluirea lui Romică Părpălea, nu ma asteptam de la Calota. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafa pe care o regret. Cand Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Județean, ca toate spitalele, Dragnea a schimbat toți directorii, cu excepția Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calota.

Citește și: Pe cine ar fi preferat Traian Băsescu șef al PSD: Era o soluţie excepţională

Casa de Asigurări de la Teleorman a fost mutata, in 2008, într-un imobil pe care Calota l-a cumparat. Acolo s-a mutat Casa de Asigurari de Sanatate, intr-un loc deloc neprietenesc fata de accesul publi și chiria e in jur de 15.000 euro pe luna. Daca ani de zile acesti bani au fost platiti de Casa Nationala de Sanatate....care se duc în buzunarul lui Samuel Calotă.

Citește și: Reacția lui Dan Voiculescu după ce ANAF a anunțat că vinde sediile Antena 3: De unde vin banii

Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea si am inteles de ce, pentru ca a fost omul prin care a actionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul". Ce nu a zis Părpălea e mult mai grav: este cumpărarea tuturor reprezentantilor partidelor, in sectiile de votare, ca sa permita reprezentantilor PSD sa modifice procesele verbale. Vreo 360 de sectii de vot exista (...) În Februarie 2012, Dragnea a incercat sa ma mituiasca cu un post de senator si sa ma intorc la PSD. Era vorba de două infractiuni pe care le-am descoperit si grave.

Privatizarea firmei Teldrum e usor de demonstrat, dar trebuie sa se doreasca si pot sa demonstrez ca a fost o frauda de proportii. S-a privatizat cu activul, la sfârșit de noiembrie, în loc de decembrie și încasarile au fost stabilite pentru decembrie. E vorba de terenurile de incintă, sub semnatura lui Dragnea, care arata ca s-a subtilizat si subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecand de la documente care exista la Registrul Comertului. Cand Dragnea a făcut trecerea actiunilor la purtator, ca sa nu mai apara el, ultimii raman înregistrați la Registrul Comertului, cei care au detinut actiunile, doi tipi, colegi de-ai lui Dragnea de facultate. Vanzarea actiunilor, facute de Fișcuș spre cei doi e 52.000 de euro. Cum sa vinzi o firma cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro. De privatizarea Teldrum nicio institutie a statului nu s-a ocupat pana acum", a spus Teodor Nițulescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.