Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Andrei Chiliman: Încă un lider important intră în joc

DNA

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost luat de procurorii DNA direct de la aeroport și dus la audieri. Asupra lui Chiliman planează suspiciunea că ar fi săvârșit fapte de corupție, el fiind, la acestă oră, la DNA Ploiești.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, încă un lider important este în vizorul anchetatorilor: Vlad Moisescu.

Procurorii DNA Ploieşti anchetează fapte care se referă la plata unei sume de 300.000 de lei, în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrând în posesia banilor prin intermediul unor persoane de încredere - Ioana Costescu şi consilierul local Ion Brad.

Conform procurorilor, persoane ce deţin sau au deţinut funcţii în partide politice precum si funcţionari publici cu atribuţii de conducere, au pretins si primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publică pentru Sectorul 1 Bucureşti.

Astfel, o parte din banii încasaţi de S.C. ROMAIR CONSULTING S.R.L. din fonduri publice (inclusiv din cei încasaţi de la S.C. HIDRO PRAHOVA S.A.), au fost tranzitaţi, la dispoziţia lui Boeru Gheorghe, fără a avea la bază justificări economice reale, scoşi în numerar şi folosiţi în interesul personal al lui Boeru Gheorghe pentru plata unui comision, în schimbul sprijinului care i-a fost acordat în vederea obținerii, de la Primăria Sectorului I București, a contractului din 13.09.2011, având ca obiect „Prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de construcţii privind lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier”, încheiat între Primăria Sectorului I București – în calitate de achizitor și S.C. ROMAIR CONSULTING S.R.L. – în calitate de prestator.

Procurorii susțin că banii au fost plătiți urmare unei înțelegeri avute de Boeru Gheorghe cu Moisescu Vlad Octavian și Costescu Ioana, acesta din urmă consilierul personal al primarului Chiliman Andrei Ioan.

Potrivit surselor judiciare, 300.000 lei au fost plătiți în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului I, iar Moisescu Vlad Octavian a intrat în posesia banilor prin intermediul persoanelor sale de încredere, Costescu Ioana, consilier personal al primarului, și un consilier local, Ioan Brad.

Algoritmul împărțirii banilor era acesta: 30% primarul Chiliman Andrei; 15% Moisescu Vlad; 15% Ioana Costescu; 15% Brad Ion, 10% PNL - Sectorul 1.Diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.