Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri din interiorul sistemului - Ce spune Traian Berbeceanu despre frăția dintre interlopi și polițiști în cazul Caracal

traian berbeceanu

E normal ca polițiștii să obțină informații și de la interlopi, dar există o limită, spune Traian Berbeceanu. Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, care s-a retras din poliție anul trecut, după 25 de ani de activitate, a vorbit la Digi24 despre cazul Caracal. Aceasta, după ce presa a dezvăluit că fostul adjunct al IPJ Olt a furnizat informații unui presupus membru al unui clan interlop. Acesta l-ar fi trimis la percheziții la membrii unui clan rival, în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu.

-Care este relația corectă dintre un polițist și un membru al lumii interlope? Unde e linia?

Lider PSD, apel către Guvern pentru luarea în calcul a unei OUG: 'Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie'

-Evident că polițiștii, mai ales cei din combaterea criminalității organizate, își recrutează acei informatori din lumea interlopă, pentru că nu ar putea să obțină informații valoroase de la bibliotecari, cofetari sau alte categorii sociale. Însă există o barieră dincolo de care nu poți să treci. Ca om al legii, nu ai voie, nici moral, nici legal, să oferi un favor unui potențial infractor doar pentru că îți furnizează informații, oricât de bune ar fi ele.

Vis-a-vis de informațiile apărute în spațiul public în legătură cu acel personaj, prefer ca la momentul acesta să le privesc cu rezerve, cu atât mai mult cu cât tot din spațiul public am aflat că situația de la Caracal este anchetată de Corpul de control al ministrului sau al IGP și ar fi foarte bine ca acele aspecte să fie lămurite cât mai repede și luate măsuri, dacă se impun. Pentru repararea imaginii Poliției române, atât cât se mai poate face, trebuie și comunicat cât mai repede rezultatul acelor verificări.

-Din informațiile apărute în spațiul public, a reieșit că relația dintre dintre polițist, adjunctul de la Caracal, și dl Codiță, șeful acestui clan, era destul de strânsă. De pildă, de Paște își trimiteau mesaje de sărbători. Asta e o relație corectă?
-Nu, este o relație nefirească, dacă este adevărat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.