Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din sala de judecată: Fosta șefă ANRP, uimită de șpaga URIAȘĂ a lui Dorin Cocoș

ebihoreanul.ro
justitie

Fostul director general al Regiei Autonome-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) Georgian Surdu a declarat, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că în cazul despăgubirilor pentru parcul Plumbuita din Capitală i-a dus fostei şefe a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Crinuţa Dumitrean un milion de euro din partea lui Dorin Cocoş pentru a aproba o despăgubire record de 377 milioane de lei pentru un teren de 13 hectare.

Audiat în calitate de martor denunţător, Georgian Surdu a recunoscut că în 2011 Dorin Cocoş i-a dat o mapă groasă de aproximativ 10 centimetri, pe care i-a dat-o apoi Crinuţei Dumitrean, căreia i-a spus că este "din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede".

”Am fost la sediul ANRP. Mă duceam acolo de două ori pe săptămână. Mă duceam la Crinuţa. ANRP funcţionează într-o clădire a RAAPPS. I-am spus de rugămintea lui Dorin, respectiv de a se soluţiona dosarul al cărui număr i l-am comunicat. Aceasta mi-a spus că ştie de dosar şi că îl va rezolva. Mi-a spus că dosarul era deja validat într-o primă fază, cea a verificării documentelor. I-am dat mapa primită de la Dorin Cocoş. I-am spus că sunt din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede, la prima şedinţă”, a susţinut sub jurământ, luni, la instanţa supremă, Georgian Surdu, informează news.ro.

Mituri spulberate - Cum arată PROFILUL ALEGĂTORULUI PSD / Studiu IRES

El a mai precizat că nu avea niciun fel de date despre teren sau despre beneficiar.

Alegerile parlamentare, sub lupa lui Tolontan: Dreapta a meritat să piardă

”Ştiam de la Dorin că este vorba despre o valoare foarte mare deoarece se întocmise raportul de evaluare. Îmi amintesc că am intervenit şi pentru alt dosar tot la Crinuţa Dumitrean. În momentul în care Crinuţa Dumitrean mi-a spus că ştie dosarul nu am mai insistat. I-am comunicat acesteia suma de bani din mapă. Nu a deschis mapa. Dorin Cocoş nu mi-a comunicat alte nume, şi nici Crinuţa Dumitrean. După ce i-am lăsat mapa Crinuţei Dumitrean, am mers la Dorin Cocoş şi i-am spus că e OK. Am formulat denunţ cu privire la ambele fapte. Am aflat de la Cocoş  şi de la Dumitrean că dosarul a fost soluţionat. Nu mi-au dat amănunte, mi-au spus că e OK şi că s-a rezolvat”, a continuat Surdu.

El a descris mapa ca fiind una albastră şi groasă de aproximativ 10 centimetri.

”Crinuţa Dumitrean ştia de mapă, dar nu se aştepta să primească un milion de euro. Ştiam că este vorba despre un imobil, nu ştiam dacă e teren sau construcţie”, a completat Surdu.

Întrebat de către preşedintele completului de judecată dacă mai vrea să spună şi alte asptecte importante care să ajute la soluţionarea dosarului, Georgian Surdu a declarat: ”Dacă aş putea să mă duc într-o groapă să mă îngrop, acolo m-aş duce”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.