Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri după scandalul de la Aeroport: Fiul patronul Realitatea Plus a cumpărat 42% din Romprest cu 100 de dolari, tranzația e investigată de procurori

Radu Pop
ROMPREST

Familia lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, controlează 42,69% din operatorul de salubritate Romprest după ce, în aprilie 2020, Paul Păcuraru (unul dintre copiii lui Maricel Păcuraru) a cumpărat cu 100 de dolari canadieni firma Detaco Ltd Canada de la fiul fostului patron Romprest, Florian Walter, decedat în 2019, potrivit documentelor prezentate de G4media.ro.

Pachetul de 42,69 % din acțiunile Romprest – deținut de firma Detaco cumpărată de fiul lui Păcuraru cu 100 de dolari canadieni de la fiul lui Walter – valorează cel puțin un milion de euro, sumă care reprezintă aportul Detaco la capitalul social al companiei Romprest. În plus, cu un an mai devreme, fiul lui Walter solicita nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru pachetul de acţiuni, potrivit documentelor obținute de G4media.ro. Tranzacția dintre cei doi este investigată acum de Poliția și Parchetul Capitalei, potrivit informațiilor G4media.ro.

„Tranzacția s-a făcut într-adevăr la valoarea nominală de 100 de dolari canadieni, însă am achitat și datoriile Detaco și alte costuri de administrare a căror valoare nu este publică”, a declarat Paul Păcuraru pentru G4media.ro.

„Tranzacția este confidențială”, a declarat și Cosmin Walter.

„A cumpăra cu 100 de dolari canadieni participații care-ți conferă dreptul indirect de a deține 43% din patrimoniul unei societăți care valorează poate chiar milioane de euro reprezintă fără doar și poate o infracțiune”, susține Bogdan Adimi, directorul care asigură conducerea executivă a Romprest și care îl reprezintă pe acționarul Mihai Dracea, aflat în război cu familia Păcuraru.

Lupta pentru controlul Romprest

După ce au achiziționat 42,69% din pachetul de acțiuni al Romprest cu 100 de dolari canadieni, familia Păcuraru a solicitat dividende și a început o luptă pentru preluarea controlului asupra operatorului de salubritate. Niciunul dintre acționarii Romprest nu controlează 50% + 1 din acțiuni: familia Păcuraru controlează 42,69% prin intermediul firmei Detaco, iar medicul Mihai Dracea controlează 43,76% prin firmele Europrest Invest și Premium Management. Arbitrul este statul, prin intermediul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), care deține 10% din Romprest. Compania se află acum în centrul unui scandal generat de afacerea duty-free de pe aeroportul Otopeni, care este investigată de DNA.

În iulie 2020, familia Păcuraru a preluat conducerea executivă a operatorului de salubritate printr-o Adunare Generală a Acționarilor, însă deciziile AGA din urmă cu trei ani au fost invalidate în instanță. În prezent, conducerea executivă a Romprest este controlată de acționarul Mihai Dracea prin intermediul directorului Bogdan Adimi. Reprezentanții acționarului Dracea susțin că Păcuraru a organizat AGA din iulie 2020 și a luat decizii în baza unor documente false. Bogdan Adimi, directorul care conduce în prezent Romprest, a formulat o plângere la Parchetul Curții de Apel București, iar o investigație penală a fost deschisă în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.