Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvaluiri: Șeful Cooperativei din PNL pune piciorul în prag pentru șefia SRI

SRI

Seful 'Cooperativei' din PNL, Teodor Atanasiu pune priciorul in prag pentru sefia SRI, potrivit unui lider liberal care sustine ca "l-ar manca cu fulgi cu tot" pe europarlamentarul Eduard Hellvig daca ii "sufla" functia de director SRI.

Dezvaluirile legate de disputa din PNL pentru sefia SRI sunt facute de jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

"Culisele bataliei din PNL pentru sefia SRI sunt interesante. Ieri, dupa terminarea emisiunii La ordinea zilei, unul din reprezentantii liberali prezenti in emisiune a tinut sa-mi precizeze dupa ce avansasem varianta cu Edi Hellvig director SRI : 'Domnule Tudor, e adevarat ca Hellvig e apropiat de Iohannis. Dar va rog sa ma credeti, il maninca Atanasiu cu fulgi cu tot pe Hellvig daca-i sufla functia asta. Teodor Atanasiu vrea foarte mult sa fie seful SRI'", relateaza Radu Tudor.

Jurnalistul sustine ca a vorbit cu Teodor Atanasiu dupa ce a obtinut aceasta informatie, iar acesta a negat totul: "Luand nota de aceste declaratii, contactez pe Atanasiu. Imi raspunde sec 'Nu' la intrebarea daca este interesat de sefia principalului serviciu secret al tarii"

Tot pe surse Radu Tudor divulga faptul ca presedintele Iohannis i-a propus anterior o alta functie lui Eduard Hellvig, la momentul investirii sale ca presedinte.

"Din alte surse liberale autorizate mai aflu ca imediat dupa castigarea alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis i-a propus lui Edi Hellvig sa preia Departamentul Securitatii Nationale din Administratia Prezidentiala. Din motive personale a declinat oferta, drept pentru care George Scutaru a fost urmatoarea optiune.

Presedintele Klaus Iohannis are o relatie functionala cu Hellvig si s-a gandit ca acesta ar putea coordona domeniul securitatii nationale. Daca gandirea sa ramane valabila, Hellvig ar putea primi o noua oferta. Nu e insa nimic sigur. Cert este ca presedintele are nevoie de acordul lui Ponta si al majoritatii PSD pentru ca un nou sef al SRI sa fie votat in Parlament.

Pina atunci, framantarile in PNL continua. Pentru a le evita, Iohannis are si varianta unui independent politic in fruntea SRI", mai precizeaza Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.