Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri explozive ale unei românce - Care este atmosfera la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud: 'Oamenii lasă bilețele'

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Carmen Pavel, preşedintele J’Info Tours, care se află de două zile în zona demilitarizată din Coreea de Sud (DMZ) la invitaţia Guvernului coreean, spune că la graniţă este o atmosferă liniştită, iar oamenii care ajung în zonă lasă bileţele cu mesaje de uniune şi pace între cele două naţiuni - Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

”Chiar şi din Observatorul militar aflat la confluenţa celor două state, se vede perfect peste graniţă cum domneşte această linişte şi pace, în ciuda informaţiilor apărute în ultimele zile în mass- media internă şi internaţională. În acest obiectiv strategic de apărare denumit Observatorul militar există o cameră în care toată lumea care ajunge la graniţă lasă bileţele cu mesaje de uniune şi pace între cele două naţiuni, Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Toată lumea, inclusiv armata, este cât se poate de calmă”, a declarat, vineri, Carmen Pavel, proprietarul touroperatorului J’Info Tours, pentru News.ro.

Citește și: ALERTĂ - Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică deasupra Japoniei

Aceasta se află în zona demilitarizată din Coreea de Sud (DMZ) la invitaţia Guvernului coreean, la doar 2,7 km de graniţa cu statul vecin, Coreea de Nord.

”De aici se poate lesne observa satul moderrn şi cochet din apropiere în care domneşte liniştea”, adaugă ea.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei, fiind a doua astfel de acţiune în ultimele săptămâni. Reprezentanţi ai armatei sud-coreene susţin că racheta a ajuns la o altitudine de aproximativ 770 de kilometri şi a avut un parcurs de 3.700 de kilometri înainte de a ateriza în Marea Hokkaido, transmite BBC.

Reprezentanţi ai armatei sud-coreene au indicat că lansarea - prima de la înăsprirea sancţiunilor impuse de ONU - a fost făcută din poligonul Sunan, district în care se află şi aeroportul internaţional nord-coreean.

SUA şi Japonia au afirmat că ar putea fi vorba despre o rachetă cu rază medie de acţiune şi, conform estimărilor iniţiale, de această dată racheta a zburat la o înălţime şi la o distanţă considerabil mai mari decât cea lansată în 29 august. Racheta a zburat pe deasupra insulei nipone Hokkaido, înainte de a cădea în Oceanul Pacific.

Citește și: După noua rachetă lansată de Phenian, Statele Unite pun presiuni puternice asupra Rusiei și Chinei: 'Trebuie să arate că nu tolerează'

J’info Tours estimează afaceri de până la 80 milioane lei în acest an, în creştere cu circa 18% faţă de anul anterior, ca urmare a lansării de destinaţii noi şi a diversificării produselor vechi.

Compania mizează pe segmentul de călătorii în grup, deoarece piaţa înregistrează creşteri de 30-40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.