Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE - Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General cu câteva ore înainte de audierea lui Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea Parchetul General

Doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins vineri dimineața la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul acestui corp judiciar. Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor, precizează G4Media, care apreciază că este vorba despre un „act grav de intimidare”.

Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspecttorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro sursele din cadrul Inspecției Judiciare.

Lovitură devastatoare pentru Cristi Danileț - Judecătorul a fost RECUZAT pentru opiniile exprimate pe Facebook

Solicitat să comenteze aceste informații, purtătorul de cuvânt al Inspectiei Judiciare, Alin Alexandru, a declarat pentru G4Media că  „lucrările Inspecției Judiciare au caracter confidențial”.

Potrivit unor experți în drept penal consultați de G4Media.ro, Inspecția nu avea nicio competență să verifice o lucrare de urmărire penală în curs.

Inspecţia Judiciară a cerut pe 27 august sancţionarea procurorului militar Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piaţa Victoriei în ziua protestului şi a compus raportul pe baza căruia a fost întocmit dosarul penal care vizează reprimarea violentă a manifestaţiei. Inspecţia Judiciară susţine că procurorul a denigrat o parte din membrii secţiei de judecători din CSM într-un articol publicat în ianuarie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.