Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Guvernul Tudose colcăie de secretari: personaje controversate, sinecuriști, foști comuniști sau bombe sexy

Guvern Tudose

Un guvern de fripturişti, sinecurişti, proptele politice cu CV zero şi bineînţeles Miss Univers sau foşti comunişti. Aşa s-ar putea caracteriza aparatul guvernamental mamut condus de Mihai Tudose. Dacă românii îl înfierau pe Sorin Grindeanu, pentru că avea 73 de secretari de stat, atunci ţineţi-vă bine! Tudose are 135! Spre comparaţie, o ţară mai mare, precum Franţa, cu populaţie mai mare şi un aparat guvernamental complex are doar 39! De aproape 4 ori mai puţin, informează B1 Tv.

25 de ministere "pline" are guvernul Tudose. Şi aproape zilnic, rândurile Executivului se îngroașă cu noi secretari de stat și noi consilieri. Au fost zile în care au apărut în Monitorul Oficial chiar și peste zece decizii de numire în aceeași zi. Dar să le luăm pe rând.

Campion absolut în privinţa numărului de secretari este ministerul mamut condus de Sevil Shhaideh. Doamna ministru pune dacă vrea de un meci de fotbal cu secretarii de stat. Are 13 plus consilierii aferenţi. Iar din "selecţionata" sa cel puţin 2 sunt - de unde altundeva dacă nu din Teleorman: este vorba despre Adrian Ionuţ Gâdea şi Iuliana Camelia Coporan.

Traian Băsescu, încă un semn că își pregătește o candidatură în Republica Moldova: vizită interesantă

Cu cine ar putea juca fotbal selecţionata de la Dezvoltare? Cu echipa secretarilor din M.A.I. Nu mai puţin de 9 chestori, colonei şi comisari îşi fac veacul în ministerul păstorit de Carmen Dan. Brancardierul echipei - Raed Arafat fireşte. Numele controversate nu lipsesc însă nici de aici. De exemplu Cristina Maria Manda a apărut în scandalul coloanelor oficiale, ca fostă consilieră a lui Gabriel Oprea. Ea a fost cea care a avizat protocolul dintre MAI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

O altă echipă rivală în cupa secretarilor de stat este cea de la MApN. 9 secretari de stat lucrează aici, cel puţin 3 dintre ei încă din guvernul Cioloş. Aici l-am pune căpitan pe secretarul general ALDE, Nicolae Nasta. Acesta s-a remarcat prin legăturile sale cu personaje controversate din Ilfov. În declarația de avere a trecut un împrumut de 245.000 euro acordat omului de afaceri Valentin Vasilescu, cercetat de DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

La Transporturi sunt doar 8 secretari de stat. Cu 2 prezenţe notabile: Dragoș Titea, regele păcănelelor din Maramureș, ajuns director juridic la ROMATSA, cu mari probleme în CV. Şi "blonda de la Transporturi" care se întoarce ca secretar de stat. Protejată a aripii Tăriceanu a PNL, membru în Consiliul de Administrație al Tarom când era simplă studentă și șefă peste 3.000 de kilometri de drumuri naționale la momentul la care avea doar trei luni experiență în muncă, Maria Magdalena Grigore a fost numită de către premierul Sorin Grindeanu secretar de stat în minister, unde a şi rămas.

Şi ca să rămânem "pe domeniu", să vorbim puţin şi despre cei 4 secretari de la ministerul Turismului. Aici lucrează o bombă sexy cu zero experienţă. Cristina Ionela Tărteață a fost numită de către Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul Turismului, înlocuind-o pe șefa ANT, Anca Nedea, spre nemulțumirea specialiștilor din domeniu. Mihai Tudose a păstrat-o în funcţie.

Apogeul îl întâlnim în ministerul unde este venerată oaia. Unul dintre cei 8 secretari de stat ai lui Petre Daea este Larisa Maria Popa, miss Universe din dosarul Vâlcov. Aceasta a fost avansată personal de un secretar de stat în rang de consilier şi de acolo calea i-a fost deschisă. Un alt secretar este Daniel Botănoiu, cel care declara, în contextul "legii supermarketurilor", că "numai guguştiucul nu îl subvenţionăm în România".

Tudorel Toader, despre soarta Inspecției Judiciare după avizul negativ dat de CSM. Care va fi soluția finală

Dar să ne întoarcem la sinecurile noastre. Unul dintre cei 4 secretari de stat de la Ministerul Mediului este Teodor Dulceaţă. La inceputul acestui an, când ALDE a ajuns la guvernare cu PSD, Grațiela Gavrilescu a fost numită ministru pentru Relația cu Parlamentul, iar finul Noricăi Nicolai a aterizat ca secretar general al acestui minister. După debarcarea lui Daniel Constantin, Grațiela Gavrilescu a venit în fruntea Ministerului Mediului, și imediat a ajuns și Teodor Dulceaţă în funcția de secretar general al acestui minister. Practic, unde merge Grațiela Gavrilescu ca ministru, ajunge secretar general și finul Noricăi Nicolai.

Membri ai diviziei Teleorman-Tel Drum descoperim şi în rândurile celor 7 secretari de stat de la Ministerul Fondurilor Europene. Deputatul Adrian-Ionuţ Gâdea, actual secretar, este fost preşedinte al CJ Teleorman! A fost de altfel şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în cabinetul Grindeanu.

Iar dintre cei 5 secretari de stat în Ministerul Sănătăţii se face remarcat Dan Dumitrescu. Acesta este de asemenea din Teleorman şi este fiul lui Mircea Dumitrescu, administratorul public al judeţului Teleorman, pus sub acuzare în dosarul Tel Drum!

Nu putem încheia epopeea Tel Drum din ministere fără să amintim şi de unul dintre cei 7 secretari de stat din Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba de George Ciamba, cel care, imediat după ce a fost numit în funcția de secretar de stat în MAE, a transferat-o la cabinetul său, pe postul de consilier, pe Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis Melcu', prieten cu Liviu Dragnea şi acţionar TelDrum.

Pentru pace şi liniște socială, la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a fost cooptat secretar de stat unul dintre sindicaliștii cu venituri anuale impresionante: Marius Sepi, prim-vicepreședinte al Federației Sanitas din România.

Dintre cei 4 secretari de stat din cadrul Ministerului Justiţiei iese în evidenţă Sofia Mariana Moţ, mama primarului Slatinei, Emil Moţ. Aceasta este cunoscută drept o apropiată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, în prezent senator aflat la primul mandat şi cel care a figurat, înainte de 1 ianuarie 2017, printre propunerile de ministru al Agriculturii.

Educaţia ne-o fac tot comuniştii. Petru Andea, unul dintre cei 5 secretari de stat de la Ministerul Educaţiei, a fost înainte de 1989, un cunoscut lider al organizațiilor studenților comuniști. Între anii 1983 și 1987 a fost secretar al Comitetului de partid, iar din 1987 până în septembrie 1989 a îndeplinit aceeași funcție pe Politehnică.

Am avea probabil câte ceva de spus şi despre cei 5 secretari de stat din Ministerul de Finanţe. Numai că - surpriză. Niciunul nu are depus CV-ul pe site-ul instituţiei, în condiţiile în care unii au prins deja mai multe guvernări.

Lăsând la o parte cele câteva ministere în care sunt doar câte 2-3 secretari de stat, să ajungem la finalul apoteotic. Însuşi Mihai Tudose are în subordine 6 secretari de stat şi peste 20 de consilieri de stat sau personali. Nu ştim nici noi exact câţi. Am făcut o solicitare oficială la Guvern pentru a afla acest lucru, dar până acum se aude doar linişte dinspre Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.