Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri în dosarul Nord Stream - Fotografii realizate cu patru zile înaintea exploziilor arată nave ruse în apropierea gazoductelor

Pinterest
Nord Stream

O ambarcaţiune de patrulare daneză a realizat 112 fotografii ale unor nave ruse în apropierea gazoductelor Nord Stream, cu patru zile înainte de exploziile care au avariat această infrastructură energetică, indică marţi cotidianul Information, citat de DPA, anunță Agerpres.

Publicaţia i-a solicitat Comandamentului danez al apărării să analizeze dosarele, potrivit portalului de ştiri german t-online.de, care a scris prima dată despre acest subiect.

Information a relatat că ceruse acces ''la imaginile şi înregistrările video, cu vehicule ruse, luate de la bordul P524 Nymfen pe 22 septembrie 2022''. Nymfen este o ambarcaţiune de patrulare daneză.

Publicaţia Information nu a primit acces la dosare întrucât ancheta privind exploziile de la conductele Nord Stream era încă în desfăşurare

Publicaţia Information nu a primit acces la dosare întrucât ancheta privind exploziile de la conductele Nord Stream era încă în desfăşurare. Totuşi, cotidianul a primit răspunsul că ''au fost identificate 112 fotografii şi nicio înregistrare video'' în legătură cu cererea de acces la dosare.

La finalul lui septembrie 2022, patru scurgeri au fost descoperite la conductele de gaz Nord Stream 1 şi 2 ca rezultat al unor explozii în apropiere de insula daneză Bornholm, din Marea Baltică.

Autorităţile daneze bănuiesc că a fost vorba despre un act de sabotaj, însă nu este clar cine s-a aflat în spatele acţiunii.

Germania, Suedia şi Danemarca au lansat anchete asupra acestui incident.

Vezi și: Rusia lansează acuzații dure la adresa Occidentului în cazul Nord Stream. Maria Zaharova: ‘Poate că anchetatorii ruși ar fi putut ajunge la o concluzie incomodă despre cine a comis acest act de sabotaj, de terorism’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.