Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare ale lui Traian Băsescu: Întâlnire cu un fost şef FBI - 'nu îmi e ruşine'

www.romaniatv.net
traian Băsescu

Dezvăluiri incendiare ale fostului preşedinte, Traian Băsescu. Actualul senator a vorbit despre întâlnirea cu un fost şef FBI, avută pe vremea când era şef al statului. Totul s-a întâmplat în anul 2006. Băsescu s-a văzut cu directorul de atunci al FBI, Robert Mueller. Atunci, România a cerut asistență din partea SUA pentru legislația penală din România, conform B1TV.

Citeşte şi: A început RĂZBOIUL: SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria - Rusia AMENINŢĂ Occidentul

Precizările fostului președinte vin în contextul în care, în cadrul emisiunii de pe B1 TV s-a discutat despre felul în care a pornit ideea protocoalelor dintre diverse instituții din România, iar în acest sens a fost prezentată o cablogramă WikiLeaks, scrisă de fostul ambasador al SUA în România, Nicholas Taubman. ”Îmi aduc aminte perfect întâlnirea, cum îmi aduc aminte și întâlnirea cu directorul CIA și cu toți importanții demnitari americani. Nu îmi e rușine de conținutul cablogramei, dimpotrivă. România era la stadiul la care țara părea condusă de Vântu, de grupuri de interese, nu aveam capacitate de reacție, iar întâlnirea cu Mueller a fost o bună ocazie de a-i spune că avem nevoie de asistență să putem combate toate fenomenele pe care le-am menționat.

Discuția cu Mueller a fost extrem de utilă pentru că omul s-a întors înapoi în Statele Unite și s-a ținut de cuvânt. FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI în combaterea acestor fenomene care țineau de obligația statului român. Nu îmi este rușine de discuția cu Mueller, ceea ce a transmis ambasadorul Taubman este perfect corect. Marea noastră problemă este că experiență americană a fost pusă în aplicare de români. (...)

Citeşte şi: Rusia, reacţie furibundă după bombardarea Siriei: Donald Trump, 'FĂCUT PRAF' - ''Trebuie să fii ANORMAL să ataci acum'

Serviciile secrete, probabil și influențat de discuțiile pe care le-am avut cu directorul CIA, cu ambasadorul, cu vicepreședintele, cu președintele SUA, cu șeful Departamentului stat, i-au rugat pe britanici să le dea asistență în scrierea legilor securității naționale, asistență pe care am primit-o de la MI6, MI5. Au fost depuse la Parlament în 2007. După ce au plecat experții britanici a intervenit și mânuța autohtonă și a mai strâmbat din ce era scris în proiecte”, a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.