Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri despre Regele Mihai: De ce i-a refuzat Regina Ana prima cerere în căsătorie

Historia
regina ana

România se desparte astăzi, pentru totdeauna, de ultimul Rege care a condus ţara noastră. Majestatea Sa Regele Mihai va fi înmormântat alături de străbunicii săi, dar şi de soţie, Regina Ana.

Istoricul Adrian Cioroianu a dezvăluit la TVR povestea de dragoste dintre Regele Mihai și Regina Ana. Vorbește despre anii de tinerețe ai celor doi, despre momentul în care s-au cunoscut și despre cererea în căsătorie a Regelui Mihai adresată principesei Ana de Bourbon Parma.

Citeşte şi: Caz REVOLTĂTOR Un bătrân de 93 de ani a fost VIOLAT de doi MINORI și un tânăr de 21 de ani

Viața privată a familiilor Regale a fost ținută mai mereu departe de ochii publicului, din acest motiv publicul dorește să știe cât mai multe lucruri despre capetele încoronate. Este și cazul Familiei Regale din România, reprezentată în primul rând de Regele Mihai și Regina Ana. Acest cuplu a trăit multe din bucuriile dar și din dramele istoriei ultimului secol.

Citește și: Un GREU al jurnalismului de investigație „eliberează” o adevărată BOMBĂ! O nouă fotografie cu CRIMINALA de la metrou! „Nu pot furniza alte informații”

Majestatea Sa Regele Mihai se năștea la Castelul Peleș pe 25 octombrie 1921, ca fiu unic al viitorului Rege Carol al II-lea și al Reginei Mama Elena, iar 2 ani mai târziu se năștea la Paris, pe 18 septembrie 1923 principesa Ana de Bourbon Parma, ca fiica a principelui Rene de Bourbon Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Copilăria celor doi a fost pe atât de diferită pe cât de diferită era istoria colțului de Europă în care trăia fiecare. În contextul unei crize dinastice survenite în România, regele Mihai și-a început prima domnie pe când avea doar 6 ani, în anul 1927, mai apoi în anul 1930, tatăl său , Regele Carol al II-lea, a revenit în țară, iar fiul Mihai a redevenit prinț moștenitor. prin felul său de a fi, calculat sensibil și meditativ, tânărul Mihai, semăna mai mult cu mama sa, regina Elena.

Citește și: A ieșit la iveală! Oamenii au intervenit când Magdalena Șerban a împins prima fată! Cum s-a scuzat asasina – acuze dure la adresa tinerei

La celălalt capăt al Europei principesa Ana de Bourbon Parma a copilărit mult mai liniștită în Franța, alături de părinții săi. După anul 1939, familia principesei Ana s-a mutat mai întâi în Spania, mai apoi în Statele unite ale Americii. Cei doi, principele Mihai și principesa Ana nu se cunoșteau în acel moment dar, începutul celui De-al Doilea Război Mondial avea să le schimbe destinele în egală măsură. Regele Mihai și Regina Ana sunt cunoscuți ca niște oameni calmi și extrem de joviali, numai că realitatea dură a celui De-al Doilea Război Mondial i-a obligat pe fiecare la fapte aproape extreme.

Este cunoscut cum în vara anului 1944, Regele Mihai l-a arestat pe conducătorul de atunci al statului Mareșalul Ion Antonescu și asta pe când Hitler, Stalin sau alți lideri ai vremii s-ar fi așteptat mai puțin. Este mai puțin cunoscut un alt episod, de-a dreptul războinic din viața Reginei Ana. La vârsta de 20 de ani, în anul 1943 ea s-a înrolat în armata franceză a generalului Charles de Gaulle și a ajuns alături de regimentul său până în Algeria, Maroc, Italia sau Germania.

Citește și: Primăria Capitalei REACȚIONEAZĂ! Ce spune referitor la crima de la Dristor

În toamna anului 1947 , Regele Mihai a sosit la Londra cu ocazia nunții verișoarei sale, actuala Regină a Angliei, Elisabeta a II-a. Acolo, la o recepție dată de marele Duce de Luxembourg, Regele Mihai a cunoscut-o pe Principesa Ana. Pentru tânărul rege a fost dragoste la prima vedere. Peste doar câteva zile el și-a luat inima în dinți și a cerut mâna Principesei. Puțini dintre români știu că la prima cerere în căsătorie a Regelui Mihai, Principesa Ana a declinat oferta. Ea l-a refuzat pentru că la prima vedere i se păruse că tânărul Rege este o persoană prea blajină și aparent nehotărâtă. Din fericire, peste câteva săptămâni, soarta i-a adus iar față în față.

În decembrie 1947, pe drumul de întoarcere către București, Regele Mihai a făcut o scurtă escală în Elveția, aflând că Principesa Ana se află și ea acolo, regele a invitat-o la o plimbare cu automobilul în jurul Lacului Geneva. Cu ocazia acestei plimbări Regele Mihai și Regina Ana au putut să vorbească mai mult și să se cunoască mai bine. În plus, principesa a fost uimită de cât de sigure erau mișcările Regelui la volan. Abia atunci tânăra principesă Ana și-a dat seama de cât de pasionat era tânărul rege de mașini și de motoare.

După cum se știe, șofatul a fost singurul viciu al Regelui Mihai. Dragostea sa pentru mașini și abilitatea sa ca șofer a făcut-o pe principesa Ana să-l judece mai bine. După acea plimbare cu mașina, principesa Ana de Bourbon Parma a acceptat cererea în căsătorie a Regelui. Cei doi s-au căsătorit în iunie 1948 și au rămas împreună până la capătul zilelor mai spune istoricul conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.