Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI incendiare din interiorul CNA: De 10 ani aceste televiziuni sunt protejate

CNA

Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a declarat că timp de zece ani, instituția a protejat politic posturile de televiziune, preferând să dea amenzi destul de mici, contestate de deciziile instanţelor. De altfel, acesta este motivul pentru care acum legea audiovizualului trebuie îmbunătățită, potrivit Agerpres.

Citește și: ALERTĂ MONDIALĂ Escaladare fără precedent a tensiunilor între SUA și RUSIA

"Legea audiovizualului trebuie îmbunătățită, pentru că spațiul audiovizual și televiziunile au evoluat, prin urmare și legea trebuie îmbunătățită, dar înainte ca legea să fie modificată ea trebuie să fie aplicată. În ultimii zece ani, CNA nu și-a îndeplinit rolul de "jandarm al moralității publice", acest lucru se vede și din deciziile instanțelor judecătorești. (...) CNA, deși are un spectru destul de larg de acțiune, inclusiv în ceea ce privește modul de sancționare, a ales să sancționeze posturile cu amenzi foarte mici 5.000 — 10.000 de lei. De când sunt membru CNA nu am fost și nu sunt adeptul sancționării posturilor de televiziune, însă gravitatea cu care ne confruntăm acum nu mai poate fi îndreptată cu astfel de sancțiuni", a precizat Jucan.

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Traian Băsescu despre Rareș Bogdan, ”batistuță ăla”

Acesta a subliniat că sancțiunile au lipsit din cauza faptului că CNA a protejat politic posturile de televiziune.

"Timp de zece ani, CNA a protejat politic posturile de televiziune, de aceea nu s-au dat sancțiuni. Nu s-a ținut cont că discutăm despre politică și protejăm politic o televiziune care face politică, CNA a mers până într-acolo încât a extins această protecție politică inclusiv asupra televiziunilor care produceau un așa zis divertisment", a susținut membrul instituției.

Citește și: DNA a mai rezolvat un mega-dosar! Anunțul făcut acum de procurori: Ce personaje sunt vizate

Afirmația a fost făcută în cadrul unei dezbateri publice organizată de deputatul PSD Mihai Sturzu pe tema Legii audiovizualului.

Sturzu a propus, totodată, depolitizarea CNA - "propun să mergem către autoreglementare, să balansăm această participare prin reprezentanți ai principalelor televiziuni (...) și lângă ei să stea reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din zona de jurnalism, artă, cultură, care să vegheze la ce se întâmplă și lângă acești oameni să fie și reprezentanți ai societății civile".

Citește și: SCANDAL monstru la Antene. Badea lansează acuzații grave

Impasul în care se află CNA datează însă de ani de zile, la ora actuală, şefa CNA Laura Georgescu şi un fost membru marcant al instituţiei, Narcisa Iorga, fiind trimise în judecată.

Mai precis, Narcis Iorga, în luna mai, a fost pusă sub acuzare, iar în iulie a fost trimisă în judecată în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV, iar acum este urmărită penal de DNA privind intervențiile pentru obținerea licenței de către postul respectiv.

Citește și: Eclipsată de Carmen Iohannis, regina Letizia a Spaniei e criticată pentru fusta asta / FOTO

Ea este acuzată de "instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid", potrivit comunicatului DNA.

Citește și: De frica Rusiei, România a cerut, azi, ajutorul NATO

Problemele merg însă şi mai departe, iar CNA a fost acuzat constant că a favorizat anumite posturi de televiziune şi că a adoptat atitudini dure faţă de posturi precum B1 TV. O angajată CNA declara în 2014 că au fost analizate "cu lupa" toate declarațiile de la B1 TV, Nașul TV, şi în general toate posturile care o criticau pe Laura Georgescu.

Citește și: Rusia folosește ARME SECRETE în războiul din Siria / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.