Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE: Kovesi nu l-a vrut la DNA pe fiul fostului şef SIPA

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Fiul fostului șef al serviciului secret al Ministerului Justiției, din perioada ministeriatului Rodicăi Stănoiu a fost respins, în septembrie 2014, la interviul organizat de instituția condusă de Laura Codruța Kovesi pentru ocuparea unuia dintre cele 15 posturi de procuror anticorupție vacante la centrala DNA și la structurile teritoriale ale acestei instituții, scrie Jurnalul Național.

Darius Ureche este fiul generalului Marian Ureche și activează, în prezent, ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului București. Decorat, în anul 2002, de fostul președinte Ion Iliescu, cu Diploma “Meritul Judiciar”, Darius Ureche a fost implicat, în anul 2013, în dosarul privid moartea artistei Mădălina Manole, el reprezentând Parchetul în instanță, cu ocazia contestării de către părinții artistei a rezoluției de neîncepere a urmăririi penale în dosarul în care s-a constatat că moartea acesteia a survenit ca urmare a unui act suicidal.

Victor Ponta revine în jocul politic și face un anunț major: Mai fac politică 25 de ani

În toamna anului 2014, DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, a scos la concurs 15 posturi de procurori anticorupție pentru structura centrală, dar și pentru serviciile teritoriale anticorupție Brașov, Iași, Suceava și Pitești. Examenul în sine a constat în susținerea unui interviu, chiar la sediul central al DNA din București, la care s-au înscris 28 de candidați. Interviul s-a desfășurat în 3 septembrie 2014, iar, la final, din cei 28 de candidați, doar 13 au fost declarați admiși. Pentru participarea la interviu, fiecare candidat a trebuit, în prealabil, să depună un CV care să conțină parcursul profesional, la care să atașeze un număr de 3-5 lucrări reprezentative din activitatea acestora. Conform unui comunicat ulterior al DNA, cu ocazia susținerii interviurilor, candidaților le-au fost verificate, printre altele, cunoștințele referitoare la prevederile Legii nr. 78/2000, ale legii de înființare a DNA, dar și la capitolul referitor la infracțiunile de corupție din Codul Penal. 15 candidați au fost declarați respinși. Printe aceștia se numără și procurorul Darius Ureche, care a candidat pentru un post de anchetator anticorupție vacant chiar la structura centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.