Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE ale denunțătorilor în dosarul Rovinari - Turceni: Șova și Gorghiu, vizați

breaking news stiripesurse.ro

Doi martori denunțători în celebrul dosar Rovinari - Turceni au făcut dezvăluiri incredibile la termenul de vineri al procesului de la ÎCCJ. Ei vorbesc despre Dan Șova și Alina Gorghiu. Şedinţa de judecată în dosarul Turceni-Rovinari în care sunt cercetaţi, printre alţii, Victor Ponta şi Dan Şova, s-a desfăşurat pe parcursul a 12 ore, fiind audiate patru persoane, dintre care doi martori protejaţi, aceştia dând declaraţii în şedinţă secretă.

Unul din martori, Alin Brâncuș, a susținut în fața judecătorilor că toată activitatea infracțională s-a desfășurat chiar în sediile partidului, dar și că banii erau dați cui trebuie.

Citește și: Seiful cu piesele nelansate ale lui Prince a fost scos la vânzare: Suma uriașă care se cere

”Domnul Dan Șova era singurul om cu putere de decizie în firma Șova și Asociații, firma Enescu, Pop și Asociații, firma Cerno și Asociații. Discuția a fost că trebuie distruse hardurile. Era vorba de diverse articole din presă și să ne ferim de presă. Dan Șova e o victimă politică, dar a propriilor colegi, nu a adversarilor politici. Toate contractele avute de firma Șova și Asociații au fost venite pe linie politică și toate încasările s-au dus înapoi la partid. Se știa în interiorul firmei de unde vin clienții, unde se duc banii. Toate lumea cunoștea, ne-am complăcut cu toții în această situație. Toți îl arătăm cu degetul, că a făcut el, că a făcut el. Nu, toți am lucrat pentru PSD, inclusiv din departamentul administrativ, avocații, toată lumea. Aveau birouri la partid, aveau directive de la partid, la sediul din Kiseleff și Ion Ionescu de la Brad. Să verificați dacă există bani încasați de firma Gorghiu și Asociații din partea Șova și Asociații pe facturi emise fără a avea, în spate, un contract. Eu știu că s-au făcut astfel de plăți. Nu există contract. Zeci de mii de lei.”, a declarat Alin Brâncuș, martor denunțător.

Citește și: Usain Bolt va avea statuie: Cine îl va însoți / FOTO

Un alt martor, Simona Ciurcu, a susținut că în fapt firma de avocatură era doar un paravan și că toți angajații lucrau ca lui Dan Șova să îi fie bine în politică.

”Toată lumea din firmă se ruga și lucra ca lui Dan Șova să îi fie bine în politică, pentru că dacă lui îi era bine, și nouă ne era bine.”, a spus Simona Ciurcu, martor denunțător.

Citește și: Chelsea Londra și Nike au semnat un contract de UN MILIARD DE EURO

Vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de audiere, în calitate de martor, a președintelui PNL Alina Gorghiu, în dosarul Rovinari-Turceni. Informația a fost confirmată de avocatul lui Octavian Laurențiu Graure, inculpat în dosarul Rovinari-Turceni, cel care a și cerut audierea Alinei Gorghiu, pe motiv că ea a reprezentat, la un moment dat, compania Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Rovinari-Turceni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

Citește și: El e patronul care-și obligă angajatele să-l sărute înainte de începerea serviciului: Cine e PERVERSUL / VIDEO

Doi martori, Roxana Enescu, fost asociat al firmei, şi Georgiana Catrinoiu, angajată ca avocat al societăţii, au dat declaraţii în şedinţă publică, informează mediafax.ro.

"Nu îmi amintesc ca Dan Şova să se fi implicat în litigiile de la Turceni şi Rovinari. (...) Abia în 2011 s-a pus problema de a se face procese verbale confirmative pentru fiecare client, în urma unei discuţii cu Dan Şova. Argumentul a fost că trebuie să se ştie cine se ocupă de fiecare contract, tocmai pentru că apăruseră articole în ziare despre contractele societăţii cu CE Rovinari şi CE Turceni. (..) Simona Ciurcu s-a ocupat de întocmirea acelor procese verbale în 2011, după discuţia mea cu Dan Sova", a declarat în faţa instanţei Roxana Enescu, fost asociat în cadrul SCA Şova şi Asociaţii.

Citește și: Kim Kardashian a luat o decizie RADICALĂ după jaful de la Paris: Are probleme psihice și a ANULAT tot

Întrebată dacă au existat întâlniri pentru ştergerea documentelor legate de Turceni şi Rovinari din calculatoarele firmei, Enescu a declarat: "Nu am participat vreodată la o asemenea întâlnire şi nici nu am auzit de aşa ceva", precizând însă că s-a întâmplat să dispară acte din calculatorul de serviciu.

"În 2010 mi s-a şters complet mail-ul şi toate informaţiile de pe laptopul de firmă. Nu au putut fi recuperate. Simona Ciurcu mi-a explicat că a fost o problemă tehnica, un virus. Nu exista la nivelul societăţii atunci vreo interdicţie de a folosi stick-uri, am reuşit să recuperez o parte din documente", a mai declarat martorul.

Citește și: Rețelele de socializare sunt niște necunoscute pentru oamenii de știință: De ce nu le folosesc cei mai deștepți dintre noi

"În locul lui Dan Şova a rămas coordonator Radu Cernov. Dan Şova, deşi nu mai avea calitate în firma, fiind implicat în politică, avea o influenţă foarte mare asupra Simonei Ciurcu şi asupra lui Radu Cernov. În 2010 venea foarte des, în 2011 a venit mai rar, adică o dată pe lună. Influenţa lui Dan Şova asupra lui Ciurcu Simona şi Radu Cernov am apreciat-o pentru că nu ieşeau din cuvântul lui. În 2012 am început să cer documente de la societate pe care nu le ştiam şi nu-mi plăceau. Nu mi se dădeau deşi eram asociat. Ciurcu Simona nu mi le dădea. Nu mi-au fost aduse la cunoştinţă foarte multe documente contabile, actele societăţii, Simona Ciurcu a refuzat să mi le dea. Radu Cernov afirma foarte des că nu se poate certa cu Dan Şova. Când am încercat să aflu despre ce e vorba, am întâlnit o poziţie fermă din partea lor. În 2012 am convocat o adunare a asociaţilor pentru că mi se părea că se încasează bani în conturile societăţii şi nu ştiam ce se întâmplă cu ei, însă Radu Cernov a refuzat. Nu ştiu nimic în legătură cu convenţia de conlucrare dintre Şova si Asociaţii şi cabinetul lui Victor Ponta. Nu l-am văzut niciodată la sediul firmei pe Victor Ponta. Numele lui a figurat pe site-ul Şova si Asociaţii, ca asociat, îmi amintesc. N-am auzit ca vreun coleg din firmă să fi conlucrat cu Victor Ponta pentru clienţii firmei de avocatură", le-a mai spus judecătorilor Roxana Enescu.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

Un alt martor audiat în cadrul şedinţei de judecată a fost Georgiana Catrinoiu, fost avocat angajat în firmă. La începutul declaraţiei, aceasta a făcut precizări despre procesul Complexului Energetic Turcen cu Electrica SA, societatea având-o ca avocat la vremea aceea pe Alina Gorghiu, actualul preşedinte PNL.

"Iniţial s-a formulat cererea de chemare în judecată, presupun, de către juriştii CE Turceni, pentru pretenţii mai mici decât suma care era de recuperat. Când noi am preluat dosarul am majorat pretenţiile. Cererea precizatoare, de majorare a pretenţiilor, a fost depusă după analizarea documentelor societăţii. Dosarul s-a finalizat printr-o tranzacţie. Nu m-am ocupat de negocierea acelei tranzacţii. După semnare, am fost implicată în depunerea ei la instanţă, obţinerea hotărârii cu menţiunea "Irevocabil". Cred că am depus tranzacţia anterior termenului fixat, am cerut pronunţarea unei hotărâri expedient, nu îmi amintesc dacă s-a pronunţat la acel termen fixat sau inainte. Cred că de negocierea şi semnarea tranzacţiei s-a ocupat Dan Sova, dacă îmi aduc bine aminte. Referitor la insistenţa lui Sova de a depune tranzactia rapid, arăt că aşa a consemnat procurorul, însă arăt că era o practică la nivelul firmei si a departamentului de litigii ca tranzacţiile să fie depuse anterior termenului de judecată stabilit în litigiu, imediat după ce au fost încheiate. Dan Şova a insistat, dar oricum era o practică să se faca aşa cum a cerut el. De cele mai multe ori, Dan Şova nu urmărea litigiile sau tranzacţiile. În cazul Electrica, Dan Şova a insistat să se depună tranzactia. Prin tranzacţie s-a renunţat la o parte din sumele în litigiu de recuperat de la Electrica deoarece erau prescrise, erau şanse mici de a fi recuperate în instanţă. De aceea, tranzacţia s-a făcut pe o sumă mai mică decât cea totală", le-a spus judecătorilor Georgiana Catrinoiu.

Citește și: Ea e femeia care reprezintă România la Miss Earth 2016: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.