Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu, 'PRAF' în afaceri

sorin ovidiu vantu

Ioana şi Ionuţ Codrin Vîntu nu au moștenit de la tatăl lor succesul în afaceri. Şi-au făcut studiile în străinătate, dar au revenit în ţară şi au apărut în public doar când au anunţat, în 2011, că au ieşit din acţionariatul Realitatea Media. Şi-au încercat norocul în mai multe domenii, de la servicii medicale la consultanţă şi de la crearea de site-uri la comerţ prin chioşcuri, dar au eşuat în toate, informează Jurnalul Național.

Fraţii Ioana şi Ionuţ Codrin Vîntu au înfiinţat, începând cu anul 2009, şapte societăţi comerciale, cu activităţi dintre cele mai diverse, toate în Bucureşti.

Aerobaza siriană, bombardată de către SUA, din NOU funcțională / FOTO

O amară coincidenţă face ca două din firmele copiilor să aibă sediul social chiar în spaţiul de pe Splaiul Unirii unde funcţiona, cu mai bine de un deceniu înainte, fondul de investiţii Gelsor, a tatălui lor, Sorin Ovidiu Vîntu

Una din societăţile care funcţiona în fostul sediu Gelsor este Primo Baby International SRL, înfiinţată în 2009, specializată în restaurante. Firma nu are nici un angajat şi a raportat pentru anul 2015 pierderi de circa 51.000 lei. Asociat unic este Ionuţ Codrin Vîntu, în timp ce funcţia de director general îi revine lui Matei Laurenţiu Vişan, acesta fiindu-i partener şi în Exotic Smoothie SRL, cealaltă firmă cu sediul în locul fostei Gelsor. Exotic Smoothie a fost înfiinţată tot în 2009, dar a fost suspendată după doar un an de zile. Societatea opera câteva buticuri stradale în Bucureşti şi Neptun, nu avea nici un angajat şi raporta Ministerului de Finanţe afaceri zero.

Tot în anul 2009, Ioana Vîntu a fondat Online Business Consulting SRL, alături de Richeard Constantin Tufeanu. Firma care avea ca domeniu de activitate crearea de portaluri web şi-a suspendat activitatea în 2010, cu 0 cifră de afaceri şi fără nici un angajat. De remarcat faptul că Richeard Constantin Tufeanu a fost directorul IT al grupului media Realitatea- Caţavencu.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Donald Trump: 'Prin acest atac dă şah Rusiei şi Chinei' / VIDEO

În 2011, Ionuţ Codrin Vîntu îşi încerca norocul şi în catering, punând bazele firmei Vic Trade Consulting SRL. Reţeta eşecului se perpetuează şi aici: nici un angajat, iar până în 2014, când a depus ultimul bilanţ fiscal, raporta pierderi de 600.000 lei şi datorii de 800.000 lei. În plus, Vic Trade Consulting apare ca răuplatnică în mai multe dosare din instanţele Capitalei.

Tot în domeniul IT activa şi Way I Do International SRL, înfiinţată în 2010 de fraţii Ioana şi Ionuţ Codrin Vîntu. Ca şi în cazul celorlalte business-uri încercate de copiii lui SOV, şi acesta a avut afaceri 0 şi nici un angajat, până la lichidarea sa, în martie 2016.

În 2012, Ioana şi Ionuţ Codrin Vîntu îşi încearcă norocul şi în domeniul medical, înfiinţând Doctorpedia SRL. O clinică medicală cu o activitate mai degrabă modestă: afaceri de nici 315.000 lei şi un profit de 30.000 lei în 2015, cu patru angajaţi. În schimb, Doctorpedia SRL are datorii de peste 1,3 milioane lei, dar şi numeroase procese în care apare ca debitoare, atât pentru angajaţii săi, cât şi pentru partenerii de afaceri. Până în 2014, administratora clinicii era dr. Mihaela Iuliana Zaharia, chirurg plastician la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. În fine, în 2013, fraţii Ioana şi Ionuţ Codrin Vîntu mai încearcă o dată şi pun bazele International Medical Network SRL, specializată în consultanţă pentru afaceri şi management. Evident, şi această firmă declară afaceri 0.

Chiar dacă Sorin Ovidiu Vîntu a încercat să-şi ţină departe copiii de afacerile sale penale, Ioana şi Ionuţ Codrin tot apar în rechizitoriile procurorilor. Astfel, o parte din banii furaţi de la Petromservice au ajuns în conturile celor doi fraţi. Este şi dosarul în care SOV şi ceilalţi inculpaţi trebuie să plătească despăgubiri de peste 83 de milioane de euro. Din acest motiv, instanţa a pus sechestru pe uriaşa proprietate a afaceristului, amplasată la marginea oraşului Otopeni. Chiar şi aşa, SOV figura şi în anul 2016 în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 34- 35 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.