Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCREDIBILE - Cum a încercat fostul șef MI6 să-l scape pe Alexander Adamescu de problemele penale din România

MI6

Fostul șef al serviciului secret britanic MI6, John Scarlett, a folosit spioni retrași pentru a obține informații "sensibile" din surse secrete din România pentru a îl ajuta pe afaceristul Alexander Adamescu să scape de extrădarea din Marea Britanie în dosarul de corupție în care este dorit în România, conform unor documente văzute de The Observer, scrie B1.ro.

Firma privată a lui Scarlett, SC Strategy (SCS), a produs un raport pentru avocații lui Adamescu care cuprinde informații obține de la numeroase "surse confidențiale" din România pe subiecte sensibile care cuprind și negocieri diplomatice și activități ale procurorilor anti-corupție.

Raportul din 2016 sugerează că cei care aa lucrat compania SCS au beneficiat de nivel de acces remarcabil în București și de surse plătite care au avut "cunoștințe directe și complexe" despre "aparatul politic, de securitate și inteligență din România". O sursă este descrisă drept un oficial "de foarte înalt nivel" chiar din cabinetul președintelui, ,scrie The Guardian.

Alertă - Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

Alexander Adamescu așteaptă extrădarea din Marea Britanie într-un dosar în care procurorii îl acuză de mită și de spălare de bani. Acesta neagă acuzațiile.

Avocații afaceristului au înaintat raportul de 36 de pagini drept dovezi al experților în procesul de extrădare ce a avut loc în Londra în 2017. Scris de lordul Carlile, un fost analist independent al legislației privind terorismul, raportul susține afirmațiile lui Adamescu că acuzațiile sunt motivate politic.

În cele din urmă însă, judecătorul care se ocupă de dosarul de extrădarea a lui Alexander Adamescu a respins raportul înaintat de cei doi experți privați, motivând prin lipsa de informații privind identitatea "agenților și surselor anonime" folosite de companie și circumstanțele în care au fost colectat informațiile.

The Guardian susține că raportul ilustează cum cazurile de corupție la vârf din România au creat un mediu propice pentru oportunități de afaceri pentru investigatori privați și consultanți externi. Publicația amintește că familia Adamescu a luat în considerare și să apeleze la serviciile companiei israeliene Black Cube, acuzată de spionarea fostei șefe DNA, și a semnat un contract de consultanță și cu fostul director FBI Louis Freeh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.