Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI incredibile din puşcării: 'Au fost bătăi crunte ordonate de șefii de penitenciare'

puscarie catuse

Problemele din puşcăriile româneşti sunt extrem de mari. Bătăile crunte ar fi la ordinea zilei, iar din această cauză s-ar fi luat şi măsuri extreme. A spus-o o celebru avocată, care a făcut o serie de dezvăluiri incredibile. Maria Vasii a spus, la Realitatea TV, că după revolta deţinuţilor din penitenciarele din ţară, conducerile unor închisori au luat măsuri de o cruzime ieşită din comun: deţinuţii au fost bătuţi crunt, transferaţi în alte penitenciare sau le-a fost interzis să mai ia legătura cu familia.

Citeşte şi: O frumoasă prezentatoare TV a ajuns în fața judecătorilor: Ce legătură are cu Elena Udrea

"A fost desfasurata o vastă ancheta dar nu pentru a acorda drepturi, a fost o ancheta represiva pentru a vedea care erau persoanele care s-au revoltat. S-au luat masuri dure, represive. S-au aplicat masuri de o cruzime extrema, unii deţinuţi au fost transferati in alte penitenciare. Nu am auzit de masuri cum că s-ar fi discutat cu deţinuţii. De fapt, la Penitenciarul Tulcea s-a luat decizia de a vedea ce s-a intamplat, prin a asculta un deţinut din fiecare celula. În mod nepermis, in unele penitenciare, Aiud, Galati, s-au luat masuri extreme: batai, refuzul de a lua contactul cu familia. Asadar, s-au desfasurat anchete, dar anchete pornite impotriva detinuitilor. Dar trebuie sa constat ca am primit mesaje de la anumiti detinuti. In general, atomosfera s-a schimbat, daca detinutului i se punea "golan", acum sunt trataţi cu ceva mai mult respect", a spus avocata la Realitatea TV.

CIteşte şi: UDMR a publicat anunțuri în presă că e în căutare de candidați la parlamentare

Şi Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, a relatat despre abuzurile din penitenciare, "Ştiu cum stau lucrurile la penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova şi situaţia este de-a dreptul critică. Femeile sunt puse să îşi spele singure aşternuturile şi să le usuce în celula unde sunt 14 oameni. În primul rând ar trebui să fie asigurată curăţenia. Nu există curăţenie în domeniul ăsta", a spus Iancu.

Citeşte şi: Mircea Badea, imaginile anului la Antena 3: A pus sute de milioane de lei pe masă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.