Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Ministrul iranian de externe, împotriva căruia SUA au instituit recent sancţiuni, ar fi fost invitat la Casa Albă

Financial Times
Mohammad Javad Zarif

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a primit o invitaţie de a se întâlni cu preşedintele american Donald Trump la Casa Albă, a declarat duminică un purtător de cuvânt de la Teheran, relatează dpa preluat de agerpres.

Informaţia despre această invitaţie, despre care purtătorul de cuvânt al guvernului Ali Raiei susţine că a fost transmisă de senatorul american Rand Paul, este făcută publică la câteva zile după ce Washingtonul a instituit sancţiuni împotriva şefului diplomaţiei iraniene.

"Mai întâi un senator american se întâlneşte cu Zarif, apoi este invitat la Casa Albă, dar în final este sancţionat de SUA... asta este cu adevărat copilăresc şi absurd", a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă de la Teheran.

Zarif însuşi va face publice mai multe detalii despre întâlnirea cu senatorul republican şi invitaţia la Casa Albă, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Pe 19 iunie, Trump i-a cerut senatorului de Kentucky să discute cu Zarif despre eventuale moduri în care s-ar putea relua discuţiile între Teheran şi Washington. Media americane au relatat anterior că Zarif şi senatorul american s-au întâlnit în timpul unei călătorii la New York.

Ali Raiei a mai spus că discuţiile între Washington şi Teheran nu se vor putea relua fără ca Trump să revină în acordul nuclear de la Viena din 2015 şi să ridice sancţiunile împotriva ţării sale.

Relaţiile dintre SUA şi Iran au cunoscut o spirală descendentă în ultimii ani, Trump acuzând Teheranul că destabilizează Orientul Mijlociu prin politica sa externă.

În mai anul trecut, SUA s-au retras din acordul nuclear din 2015, care avea drept scop să împiedice Iranul să dezvolte arme nucleare, şi a reintrodus o gamă largă de sancţiuni economice împotriva Teheranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.