Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri stânjenitoare în Japonia. Jumătate din parlamentarii partidului la putere au avut legături cu secta Moon: 'O regretăm sincer'

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta naţionalistă), la putere în Japonia, a dezvăluit joi că aproape jumătate dintre aleşii săi din parlament au avut legături cu Biserica Unificării, cunoscută şi ca secta Moon, reintrată în centrul atenţiei după asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe, transmite AFP, conform AGERPRES.

Potrivit rezultatelor unei anchete interne, 179 din cei 379 de membri ai PLD în cele două camere legislative au fost 'legaţi într-un fel sau altul' cu gruparea religioasă, a anunţat partidul.

Unii au acceptat în campaniile electorale sprijinul Bisericii Unificării sau al unor grupuri afiliate, alţii au participat la evenimente ale acestei organizaţii sau i-au donat bani, a precizat secretarul general al partidului, Toshimitsu Motegi.

'Luăm foarte în serios (această situaţie). O regretăm sincer şi ne vom asigura că partidul nu va mai avea nicio legătură cu Biserica Unificării', a declarat Motegi.

'Aproape 90%' dintre aleşii PLD în parlament care au participat la evenimente ai căror organizatori aveau legături cu acest grup au afirmat că nu erau la curent cu aceste legături, a adăugat el.

Prim-ministrul Fumio Kishida dăduse asigurări săptămâna trecută că ruperea oricăror legături cu Biserica Unificării va deveni o regulă a PLD.

Asasinarea fostului premier Shinzo Abe în luna iulie de către un bărbat care îi reproşa presupuse legături cu acest grup religios a făcut să reapară în Japonia controverse mai vechi legate de această organizaţie, acuzată de numeroşi foşti adepţi că a abuzat financiar de ei.

Cota de popularitate a lui Kishida s-a prăbuşit odată cu apariţia tot mai multor dezvăluiri despre relaţiile între aleşi ai PLD, inclusiv membri ai guvernului său, şi Biserica Unificării.

Kishida şi-a remaniat guvernul la începutul lui august, dar unii membri ai noii echipe au avut şi ei legături cu secta Moon.

Biserica Unificării a transmis că Abe nu a fost niciodată membru al său, chiar dacă a participat la evenimente organizate de grupuri care îi erau afiliate.

Shinzo Abe a fost prim-ministrul japonez cu cea mai longevivă prezenţă în fruntea guvernului. El a părăsit puterea în 2020 din motive de sănătate, dar rămânea foarte influent în interiorul PLD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.