Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri uluitoare la România TV: 'Dosarele unor magistraţi, SUSTRASE din arhiva SIPA '

whitworthadultprogramme.wordpress.com
dezvaluiri

Dezvăluiri uluitoare în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu. Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiţiei, a declarat că dosarele mai multor magistaţi şi ale altor persoane au fost sustrase din arhiva SIPA. Printre acestea s-ar afla şi documente cu privire la Victor Babiuc, Valeriu Stoica sau Victor Ciorbea.

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

Ingrid Mocanu susţine că arhiva SIPA ar fi fost spartă şi mai multe dosare şi documente ar fi fost sustrase. "Au fost sustrase dosare şi sunt cercetări. Sunt documente oficiale ale Justiţiei, documente ale unor judecători au fost sustrase din arhiva Ministerului Justiţiei (...) Dosare de magistraţi au fost sustrase de Muraru Alexandru şi puse la dispoziţia lui Muraru Andrei care e consilier", a declarat fostul director.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

Întrebată de persoane ale căror dosare au fost scoase din arhivă, Mocanu a menţionat următoarele nume: "Badiuc Victor, Stoica Angelica, Turuianu, Bucur Jenica, Stoica Valeriu, Stoica Otilia, Victor Ciorbea, Balca Iulian etc." România TV a difuzat fragmente din raportul secret cu privire la arhiva SIPA. Raportul este semnat de ministrul Justiţiei de la acea vreme, Cătălin Predoiu. Conform raportului, care este secret de serviciu, "membrii Comisiei, desemnate prin ordinul ministrului Justiţiei, nr. 106C, din 3 februarie 2005 au ridicat documente din arhiva operativă aflată în cadrul Serviciului de Informaţii Clasificate din Ministerul Justiţiei, pe care le-au predat ministrului Justiţiei, Monica Macovei".

Citește și: Marile companii japoneze introduc terapia cu pisici: Cât de eficientă e / VIDEO

Totodată, în raport se spune că "documentele sunt referitoare la mai multe categorii de persoane din sistemul justiţiei, de exemplu magistraţi, personal auxiliar etc. din sistemul penitenciar, dar şi alte persoane ce îndeplineau funcţii publice în diverse alte domenii, cetăţeni străini, etc". În urmă cu câteva zile, Ingrid Mocanu a declarat că avea cunoștințe despre faptul ca unul dintre dosarele în care era implicată Monica Macovei nu se mai afla în arhiva SIPA, cu toate că nu poate confirma dacă Macovei ar fi avut vreun rol în dispariția dosarului respectiv. Au existat informații și despre alte persoane ale căror dosare nu se mai găseau în arhiva. Dosarele erau sustrase cu scopul ca anumite persoane să fie protejate.

Citeşte şi: DECIZIE RADICALĂ luată de Elena Udrea după ultimul dosar din instanță: Ce va face

Întrebată dacă Monica Macovei ar fi avut motive să fie îngrijorată despre informațiile care existau în dosar, Ingrid Mocanu a declarat că ar fi fost vorba despre informații „foarte compromițătoare, referitoare la domnia sa, care nu ar fi fost reale. Era vorba despre informații personale, dar și profesionale".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.