Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile lui Mihail Gorbaciov - Ce a dus la căderea URSS

Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov a declarat că pentru destrămarea URSS se fac vinovați autorii puciului din august 1991 și cei care au profitat de slăbirea pozițiilor președintelui Uniunii Sovietice.

Fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a povestit într-un interviu oferit revistei germane Der Spiegel, cine sunt cei care, în opinia lui, au provocat destrămarea URSS.

Fostul lider al Germaniei de Est: Am avut prea multă încredere în Gorbaciov

“Pentru sfârșitul perestroica și destrămarea Uniunii Sovietice sunt responsabili cei care au organizat puciul din august 1991, iar mai târziu cei care au profitat de slăbirea poziției președintelui URSS”, a declarat el.

În același timp, Gorbaciov a menționat că era conștient de riscurile perestroicii, însă toată conducerea a țării înțelegea că schimbările sunt necesare.

“Nu mai era posibil să trăim ca înainte. O parte semnificativă a perestroicii consta dintr-o nouă viziune a politicii externe, care cuprinde atât valorile universale și dezarmarea nucleară, cât și libertatea de a alege”, a explicat el.

Fostul președintele URSS a subliniat că nu regretă perestroica, însă recunoaște că în procesul reformelor au fost admise erori. De asemenea, el și-a exprimat opinia că Rusia nu va reveni niciodată la un sistem totalitar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.