Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile Paradise Papers cutremură piața bancară: Trei bănci germane, implicate în cazinouri ilegale pe internet

ceas timp umbra

Trei bănci germane sunt implicate în procesarea unor plăţi pentru cazinouri ilegale online, dezvăluie cercetările realizate de două organizaţii media locale în urma aşa-numitei scurgeri de documente Paradise Papers, relatează miercuri dpa, conform agerpres.ro

Băncile germane DZ Bank, Postbank şi Hypovereinsbank ar fi implicate în acceptarea de bani pentru jocuri de noroc ilegale, potrivit informaţiilor difuzate de ziarul german Sueddeutsche Zeitung şi postul de televiziune NDR marţi noapte. 

Activitatea online ar putea face companiile vinovate de asistenţă pentru jocuri de noroc ilegale şi poate constitui spălare de bani, a declarat Ministerul de Interne al statului german Saxonia Inferioară, citat de Sueddeutsche Zeitung.

Guvernul îi pregătește o surpriză lui Traian Băsescu: Hotărârea de Guvern de pe masa lui Mihai Tudose (surse)

În replică, Hypovereinsbank a declarat pentru dpa că a urmat toate reglementările legale, inclusiv referitoare la spălare de bani, în timp ce banca DZ a spus că analizează situaţia. Postbank a declarat că a respectat legea germană. 

Aceste informaţii apar după o investigaţie a conţinutului unei scurgeri masive de 13,4 milioane de documente de la o firmă de avocatură offshore şi o companie din Singapore, cunoscută sub numele de Paradise Papers. 

Documentele au fost obţinute de Sueddeutsche Zeitung şi publicate de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ). Ele se referă la tranzacţii ale instituţiilor financiare, giganţi tehnologici şi alte companii. 

De asemenea, potrivit documentelor, campionul de Formula 1 Lewis Hamilton a evitat să plătească impozite de cel puţin 4 milioane de lire sterline (5,3 milioane de dolari) la achiziţionarea avionului său privat, scrie ziarul german.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.