Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile Paradise Papers lovesc și lumea muzicală: Bono, de la U2, a fost prins

panama papers

Bono, solistul trupei U2, s-a folosit de o firmă malteză pentru a investi într-un centru comercial din Lituania, se arată în documentele ce stau la baza investigaţiei Paradise Papers.

Potrivit The Guardian, liderul formaţiei irlandeze s-a folosit de o firmă din Malta pentru a-şi plăti partea dintr-un centru comercial din nord-estul Lituaniei.

Citește și: BBC a provocat un scandal imens în Afganistan: Cum a creat indignare după o schimbare mare făcută pe Facebook

Cântăreţul, pe numele său real Paul Hewson, era investitor al companiei malteze Nude Estates, care a cumpărat Aušra mall pentru 5,8 milioane de euro, la scurt timp după inaugurarea lui în 2007.

Nude Estates a încorporat o companie lituaniană cu acelaşi nume pentru a deţine proprietatea din Utena, localitate aflată la 97 de kilometri nord de capitala Vilnius.

În 2012, afacerea a fost transferată unei companii din insula Guernsey, care aparţine de Marea Britanie, numită Nude Estates 1.

Malta este un stat cu taxe scăzute. Pentru investitorii străini, taxa plătite pe profitul companiilor este redusă la 5%. În Guernsey, companiile nu plătesc nicio taxă pe profit.

Citește și: Noi acuzaţii GRAVE la adresa lui Kevin Spacey: Fiul unui mare actor dezvăluie ororile la care a fost supus

"Bono a fost un investiotor minoritar, pasiv în Nude Estates Malta Ltd, companie care a fost înregistrată legal în Malta până când a fost lichidată voluntar în 2015. Malta este o jurisdicţie cu o reputaţie bună pentru companii în cadrul UE”, a declarat un purtător de cuvânt al artistului, potrivit News.ro.

El a declarat că Bono a avut acelaşi statut şi în cazul firmei din Guernsey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.