Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluri de culise: Arabia Saudită și Turcia negociază întoarcerea copiilor ucraineni duși în Rusia / Roman Abramovici participă la ele

library.com
negocieri

Arabia Saudită și Turcia negociază în secret întoarcerea copiilor ucraineni duși în Rusia, relatează Financial Times, citând patru surse familiare cu negocierile.

Negocierile, potrivit publicației, se desfășoară de câteva luni. La întâlniri participă și omul de afaceri Roman Abramovici, care la începutul războiului a acționat ca intermediar în negocierile de pace ruso-ucrainene, în discutarea schimburilor de prizonieri și a unui acord privind cerealele.

Potrivit FT, problema copiilor – pentru ambele părți ale conflictului – este atât de gravă încât refuză să vorbească direct între ei, spre deosebire, de exemplu, de negocierile privind schimbul de prizonieri.

Context

Potrivit uneia dintre surse, Arabia Saudită a ridicat problema necesității negocierilor privind întoarcerea copiilor ucraineni la o reuniune a membrilor G20 de la Copenhaga. În același timp, țările occidentale au aprobat rolul Arabiei Saudite ca unul dintre mediatori.

În timpul războiului, potrivit Ucrainei, 20.2023 de copii au fost deportați ilegal din teritoriile ocupate. Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, sub acuzația de îndepărtare forțată a copiilor din Ucraina. Autoritățile Federației Ruse nu neagă îndepărtarea copiilor de pe teritoriul Ucrainei. În același timp, Moscova oficială susține că acest lucru se face pentru siguranța lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.