Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dezvoltare' în forţă, dar fără cap: Sute de adrese trimise lui Bolojan, împotriva unei 'centuri' printr-o zonă rezidenţială | FOTO-VIDEO

bolojan todoca

Ilie Bolojan, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, şi-a început mandatul cu stângul. Liderul PNL Bihor şi-a pus în cap sute de locuitori din oraşul Aleşd (oraş în care şi-a început cariera politică), prin insistenţa de a propune realizarea unei centuri aşa-zis ocolitoare, dar care ar trece prin mijlocul unor cartiere rezidenţiale.

În luna noiembrie, aşa cuim relata STIRIPESURSE.RO, o petiţie semnată de 760 de localnici din Aleşd şi satele vecine Tinăud şi Peştiş, împotriva amenajării unei şosele de centură prin sudul oraşului, a fost depusă la Primăria Aleşd şi expediată totodată către Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Joi, 14 ianuarie, în urma insistenţelor lui Bolojan de a susţine doar această formulă de centură, la Consiliul Judeţean Bihor au fost depuse nu mai puţin de 432 de adrese din partea unor locuitori din Aleşd, direct afectaţi de o viitoare "centură" care ar trece prin curţile şi grădinile lor.

Sutele de aleşdeni se opun variantei propuse de Bolojan pentru că viitoarea şosea ar trece prin cartiere rezidenţiale, nu ar rezolva problema traficului din oraş şi nici pe cea a poluării, ar genera disconfort masiv pentru foarte mulţi locuitori şi ar bloca dezvoltarea zonelor pe care le-ar traversa. Aleşdenii sunt hotărâţi ca, în cazul în care autorităţile nu renunţă la "centura" printre case, să atace în instanţă proiectul.

Oamenii cer ca noul drum să ocolească oraşul, dar şi satul vecin Tinăud, aşa cum, de altfel, prevedea un proiect mai vechi al CNAIR. Respectivul proiect, cuprins şi în Planul Urbanistic General al oraşului, prevedea ocolirea prin sud a celor două localităţi şi construcţia a două poduri peste Crişul Repede, dar este considerat de autorități prea scump și, deci, greu de pus în operă. De altfel, Bolojan deja i-a ameninţat pe locuitorii din Aleşd că, dacă varianta centurii propusă de el nu se realizează, nu se va mai realiza nicio altă variantă. Trebuie menţionat şi faptul că o eventuală finalizare a Autostrăzii Borş-Braşov (sectorul Borş-Gilău) ar muta cea mai mare parte din traficul greu prin nordul judeţului, iar oraşul Aleşd, traversat de DN1, nu ar mai avea nevoie de centură.

Centura oraşului Aleşd a fost una dintre promisiunile electorale din campania pentru locale, Ilie Bolojan fiind votat masiv de aleşdeni pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor. Tot Bolojan l-a susţinut pentru al doilea mandat şi pe primarul Aleşdului, Ioan Todoca, în ciuda faptului că acesta are o sentinţă definitivă de colaborare cu Securitatea comunistă sub numele de cod "Cupidon".

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.