Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul celebrului joc 'Farmville', a fost achiziționat de Take-Two Interactive pentru 11,04 miliarde de dolari

zynga.com
Farmville

Take-Two Interactive a anunţat luni că va plăti 11,04 miliarde de dolari pentru a achiziţiona producătorul de jocuri online Zynga, în încercarea de a profita de pe urma creşterii popularităţii jocurilor pe smartphone-uri, transmite Reuters, citat de Agerpres.

După acest anunţ, acţiunile Zynga, dezvoltatorul celebrului "Farmville", au urcat înaintea începerii şedinţei de tranzacţionare cu aproximativ 50%, în timp ce titlurile Take-Two, creatorul jocurilor "Grand Theft Auto" şi "Red Dead Redemption", au scăzut cu aproape 9%.

Take-Two a oferit 9,86 dolari pe acţiune, reprezentând o primă de 64% faţă de preţul titlurilor Zynga de la ultima şedinţă de tranzacţionare.

Mulţi consumatori, care în timpul perioadei de vârf a pandemiei s-au jucat pe console, au trecut acum la jocurile pe smartphone-uri, preferând să joace în timp ce sunt în mişcare.

"Această combinaţie strategică aduce împreună cea mai bună consolă şi cele mai bune francize PC, cu o platformă mobilă de top diversificată, care are o istorie bogată în domeniul inovării şi creativităţii", a afirmat directorul general al Take-Two, Strauss Zelnick.

Conform calculelor Reuters, valoarea tranzacţiei se ridică la 11,04 miliarde de dolari. Incluzând datoria, tranzacţia se ridică la 12,7 miliarde de dolari.

Take-Two a primit finanţare de 2,7 miliarde de dolari de la J.P. Morgan pentru această afacere şi intenţionează să finanţeze restul cu numerar din bilanţul său şi cu câştigurile obţinute în urma unei noi emisiuni de obligaţiuni.

Take-Two se aşteaptă la economii anuale de costuri de 100 milioane de dolari în primii doi ani după finalizarea tranzacţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.