Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul de taxiuri zburătoare Archer vrea să obţină despăgubiri de 1 miliard de dolari de la Wisk Aero

aerotime.aero
taxi aerian zburator archer aviation

Dezvoltatorul de taxiuri zburătoare Archer Aviation vrea să obţină despăgubiri de 1 miliard de dolari de la Wisk Aero, companie susţinută de Boeing, şi de Kitty Hawk, a co-fondatorului Google Larry Page, potrivit unui document depus în instanţă, mărind miza într-o dispută juridică aprinsă, transmite Reuters.

Cele două companii sunt implicate în litigii încă de la începutul acestui an, când Wisk a acuzat Archer, între ai cărei investitori se află United Airlines, de furt de secrete comerciale care implică aeronave electrice cu decolare şi aterizare verticale (eVTOL), potrivit news.ro.

Archer a reacţionat cu un contra-proces şi a afirmat într-un document depus marţi seara că intenţionează să "tragă la răspundere Wisk pentru campania sa extrajudiciară falsă şi rău intenţionată care a cauzat pagube substanţiale companiei Archer, care ar putea să depăşească 1 miliard de dolari".

Un purtător de cuvânt al Wisk a spus: ”Cererea reconvenţională a Archer este ridicolă şi problemele sale sunt auto-provocate”.

Archer intenţionează să lanseze primul său taxi electric zburător ”Maker” în 2024, fiind doar unul dintre investitorii şi companiile de aviaţie care se înghesuie în spaţiul de mobilitate aeriană urbană competitiv, dar încă nereglementat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.