Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul şi operatorul bulgar de drone cargo DRONAMICS a încheiat un parteneriat cu firma germană Cotesa

coe.int
bulgaria

Dezvoltatorul şi operatorul bulgar de drone cargo DRONAMICS a anunţat marţi încheierea unui parteneriat strategic cu firma germană COTESA, un producător european de componente din materiale compozite pentru companiile din sectorul aerospaţial şi automotive, informează agenţia BTA.

Parteneriatul dintre DRONAMICS şi Cotesa este concentrat pe producţia dronelor Black Swan, singurele drone cargo care pot transporta 350 de kilograme de marfă pe o distanţă de până la 2.500 de kilometri. Acordul va asigura că producţia dronelor cargo DRONAMICS va susţine cererea pentru rutele comerciale care vor fi lansate în Europa în 2023, potrivit Agerpres.

Recent, DRONAMICS a devenit prima companie producătoare de drone cargo care obţine o licenţă europeană.

Compania bulgară a obţinut numeroase premii pentru inovaţiile sale şi este un partener strategic al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) în calitate de deţinător al unui certificat de operator UAS uşor (LUC). Acest certificat este cea mai înaltă autorizaţie care poate fi obţinută în prezent conform procedurilor europene.

Dronele Black Swan vor fi produse la uzinele COTESA din Germania.

"Suntem încântaţi să avem COTESA drept partener de producţie în Europa. Acest acord privind producţia de drone Black Swan la uzina lor din Germania sprijină promisiunea noastră de a permite livrarea în aceeaşi zi pentru oricine şi oriunde şi debutul, anul următor, al operaţiunilor comerciale ale DRONAMICS în calitate de prima companie aeriană de drone cargo de pe continent", a declarat co-fondatorul şi directorul general de la DRONAMICS, Svilen Rangelov.

"COTESA este mândru să fie partener al DRONAMICS şi să îl sprijine în următoarea fază a dezvoltării sale. Având în vedere experienţa şi competenţa noastră îndelungată în producţia de componente şi subansamble pentru aviaţia civilă, COTESA este încântată să încheie un parteneriat cu o companie atât de inovatoare", a declarat la rândul său directorul general de la COTESA, Christian Bartsch.

COTESA este unul dintre cei mai importanţi producători de componente din materiale compozite pentru companiile din sectorul aerospaţial şi automotive. La cele trei facilităţi de producţie cu peste 400 de angajaţi, COTESA dezvoltă şi produce soluţii personalizate pentru componente şi subansamble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.