Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Giurgiu a început vaccinarea angajaţilor şi a beneficiarilor cu doza a treia

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Salariaţii şi beneficiarii centrelor din cadrul DGASPC Giurgiu au început vaccinarea cu doza a treia, dar continuă şi vaccinarea cu prima doză şi a doua de vaccin anti-COVID-19.

"La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, din cei 505 salariaţi ai structurilor rezidenţiale pentru copii, adulţi cu dizabilităţi şi vârstnici situate în municipiul Giurgiu şi în localităţile Izvoarele, Valea Bujorului, Oinacu, Tântava, Grădinari, Onceşti, Mironeşti şi Hotarele au fost deja vaccinaţi, cu cel puţin o doză, 258 salariaţi. Totodată, din cei 258 beneficiari ai centrelor pentru adulţi cu dizabilităţi şi ai căminelor pentru persoane vârstnice au fost deja vaccinaţi 228 beneficiari, cei mai mulţi cu două doze, de asemenea, au fost vaccinaţi 28 de minori cu vârsta de peste 16 ani, aflaţi în plasament în structuri rezidenţiale pentru copii din cadrul DGASPC Giurgiu. Acum, la nivelul instituţiei, am realizat o planificare a vaccinărilor, am întocmit liste de vaccinare pentru personalul şi beneficiarii din fiecare centru rezidenţial astfel încât în cadrul activităţilor de vaccinare organizate în perioada 2-5 noiembrie 2021 vor fi administrate doza unu, doza a doua sau doza a treia pentru cei care solicită acest lucru', a declarat miercuri, presei, directorul general al DGASPC Giurgiu, Daniela Ruse.

Ea spune că aceste activităţi au fost organizate cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Prefecturii Giurgiu şi Consiliului Judeţean Giurgiu.

Personalul medical din echipele mobile de vaccinare şi dozele de vaccin sunt asigurate de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu, materialele sanitare şi de protecţie sunt asigurate de Spitalul Judeţean, iar mijlocul de transport a fost pus la dispoziţie, gratuit, de o clinică privată din judeţul Giurgiu care a încheiat un contract de sponsorizare cu DGASPC Giurgiu.

Astfel, în ultimele ultimele 24 de ore, "61 de beneficiari şi zece salariaţi din centrele rezidenţiale pentru adulţi cu dizabilităţi din localităţile Tântava şi Grădinari au fost vaccinaţi, cei mai mulţi cu doza a treia, împotriva COVID-19".

Administrarea dozelor de vaccin a avut loc la Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Tântava, respectiv la Centrul de îngrijire şi asistenţă Grădinari.

Echipele mobile de vaccinare vor fi prezente în structurile rezidenţiale din cadrul DGASPC Giurgiu şi în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.