Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGPI rupe tăcerea în cazul arhivei sale: 'Am luat toate măsurile legale...'

arhiva dosare

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne respinge afirmaţiile potrivit cărora arhiva instituţiei ar fi fost gestionată şi utilizată în afara cadrului legal.

"Respingem ferm toate alegaţiile potrivit cărora arhiva Direcţiei Generale de Protecţie Internă ar fi fost gestionată sau utilizată în afara cadrului legal. DGPI a adoptat măsurile necesare în vederea preluării, în integralitate, în condiţii de securitate şi confidenţialitate, a documentelor şi bunurilor aflate în gestiunea personalului Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă la momentul desfiinţării acelei unităţi", se arată într-un comunicat al DGPI, transmis joi AGERPRES.

Citește și: STUDIU Poluarea ne provoacă sinuzită cronică

Sursa citată menţionează că întreaga activitate a fost derulată potrivit prevederilor OUG 76/ 2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne, strict în baza procedurilor administrative aprobate de ministrul Afacerilor Interne.

"Administrarea, supravegherea şi protecţia specială a arhivei structurii de informaţii, contrainformaţii şi de protecţie - indiferent de formele de organizare şi/ sau de denumirile sub care a funcţionat, în timp, această unitate - au fost organizate şi desfăşurate potrivit Legii 16/ 1996 privind Arhivele Naţionale", se precizează în comunicat.

Citește și: STUDIU Simpla atingere a unor obiecte contaminate cu fum de țigară e DĂUNĂTOARE pentru copii

Astfel, arată DGPI, evidenţa, inventarierea, selecţionarea, păstrarea şi folosirea documentelor unităţii au fost realizate în condiţiile prevederilor acestei legi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.