DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Diagnostic precoce în patologia oncologică, prin imagistică nucleară

imagistica nucleara

Imagistica nucleară oferă informații unice, care adesea nu pot fi obținute prin alte metode imagistice, și oferă posibilitatea depistării patologiei în stadii incipiente. Investigațiile de medicină nucleară sunt indispensabile în obținerea unui diagnostic de certitudine și în stabilirea conduitei terapeutice optime pentru pacient, precum și în monitorizarea leziunilor și evaluarea răspunsului la tratament în cazul pacienților oncologici.

Pentru că înțelege importanța crucială a unui diagnostic precis în tratamentul, monitorizarea și evaluarea răspunsului la tratament în cazul pacienților cu neoplazii, Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților un departament complet de medicină nucleară, cu echipamente de înaltă performanță și o echipă medicală de renume, cu numeroase stagii de pregătire în domeniul medicinei nucleare, cu experiență vastă și cu rezultate remarcabile în managementul terapeutic al cancerului.

Pentru investigațiile scintigrafice avansate, de tip SPECT-CT, prin care se realizează scanarea pacientului scintigrafic 3D și tomografic, simultan, este utilizat echipamentul Siemens Symbia Intevo Bold. SPECT-CT asociază un tip de tomografie de emisie fotonică (SPECT), care pune în evidență modificări metabolice celulare la nivelul organelor (creier, tiroidă, paratiroidă, plămân, cord, rinichi, sistemul limfatic, osos etc). Imaginea obținută contribuie la localizarea modificărilor metabolice la nivelul structurilor anatomice, ajutând astfel la o diagnosticare mai precisă.

PET-CT este o investigație imagistică non-invazivă care utilizează imagini de fuziune între tomografia cu emisie de pozitroni (PET) și tomografia computerizată (CT). Cu ajutorul acestei tehnologii se poate clarifica rapid și precis prezența și localizarea unei tumori, stadializarea acesteia și prezența unor eventuale metastaze. PET-CT crește precizia diagnosticului, ajutând la alegerea conduitei terapeutice țintite. Avantajul principal al acestei investigații este că îmbină datele legate de diagnosticarea metabolică și morfologică, realizând stadializarea post-terapeutică într-o singură examinare.

Datele obținute prin intermediul PET-CT sunt precise și superioare celorlalte investigații, prin fuzionarea imaginilor PET și CT realizându-se harta activității metabolice, suprapusă peste harta anatomică a regiunii examinate. Astfel, localizarea tumorii primare sau a metastazei este foarte exactă. Pentru pacient, există avantajul efectuării unui singur examen, din care se obțin date pentru diagnosticarea precisă metabolică și morfologică, stadializare/restadializare post-terapeutică.

Află mai mult despre serviciile oferite de Departamentul de Medicină Nucleară de la Centrul Oncologic SANADOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.