Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diagnostic precoce și tratamente moderne pentru cancerul de sân, la SANADOR

Cancerul de sân rămâne principala cauză de deces prin cancer în rândul femeilor, aproximativ 17% din totalul deceselor prin cancer la femei în țările Uniunii Europene. În România, statisticile pentru anul 2020 arată că mai mult de unul din patru diagnostice oncologice la femei a fost de cancer de sâns, de departe cel mai frecvent tip de cancer.

Patologia sânului afectează peste 65% din femei, de-a lungul întregii vieți, iar până la 20% din cazuri pot avea o evoluție nefavorabilă în timp, dacă nu sunt urmărite corespunzător. Supraviețuirea pacientelor diagnosticate cu cancer de sân a crescut în ultimii ani datorită implementării de programe de screening și progresului tehnologiilor medicale utilizate pentru diagnostic și tratament.

Luna octombrie este încărcată cu însemnătate pentru femeile de pretutindeni, având menirea de a evidenția impactul cancerului de sân asupra vieții femeilor din întreaga lume. Campania de conștientizare a cancerului de sân desfășurată pe durata întregii luni are ca scop educarea și informarea publicului larg cu privire la metodele de prevenție, diagnostic și tratament ale acestei boli.

Care sunt semnele și simptomele care pot indica prezența cancerului mamar?

  • Palparea unei formațiuni tumorale sub forma unui nodul mamar sau o modificare a texturii normale a sânului;
  • Durere sau senzație de arsură la nivelul sânului;
  • Prezența de secreții mamelonare, în afara perioadei de lactație;
  • Eczematizarea, eroziunea sau retracția mamelonului;
  • Edem sau modificări tegumentare ale sânului.

Oricând există suspiciunea unor modificări ale anatomiei sau funcției glandei mamare, este imperios necesar consultul de specialitate. Academia de Senologie SANADOR, un centru integrat dedicat transmiterii, aplicării și perfecționării cunoștințelor actuale privind diagnosticul și rezolvarea terapeutică a problemelor mamare benigne, maligne sau estetice, vine în sprijinul femeilor, punând la dispoziție metode moderne de diagnostic și tratament ale patologiei maligne a sânului. Acesta este primul centru de specialitate din România recunoscut ca membru cu drepturi depline în Rețeaua internațională a centrelor senologice (Breast Centres Network).

Academia de Senologie din cadrul Centrului Oncologic SANADOR asigură accesul femeilor la tehnologii moderne de diagnostic al cancerului de sân: ecografie mamară cu sonoelastografie, mamografie digitală cu tomosinteză, imagistică prin rezonanță magnetică (RMN 3 Tesla), biopsie lezională și ganglionară ghidată ecografic, PET-CT.

Screeningul periodic prin efectuarea mamografiei, în special la categoriile cu risc înalt, asigură o șansă în plus de surprindere timpurie în evoluție a leziunilor maligne. În acest fel, inițierea rapidă a tratamentului corespunzător conduce la creșterea potențialului de reușită terapeutică și a șanselor de supraviețuire. La SANADOR, se pot testa și markerii tumorali (pentru screening și diagnostic, monitorizarea răspunsului terapeutic și detecția timpurie a recurențelor bolii după tratament), dar sunt disponibile și teste genetice (decelarea unor mutații ale genelor BRCA1 sau BRCA2, corelate cu un risc crescut de apariție a cancerului de sân).

Investigațiile imagistice stau la baza diagnosticului, confirmat apoi anatomopatologic, însă examinarea periodică prin autopalpare rămâne metoda de elecție pentru surprinderea precoce a modificărilor sânului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.