Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diagnosticul Regelui Charles stârnește îngrijorare: Prima reacție de la Casa Albă/ Prințul Harry revine la Londra

Profimedia Images
joe biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este "îngrijorat" de regele Charles al III-lea şi că îl va contacta telefonic, indicând, într-o scurtă declaraţie de presă, că tocmai a aflat despre diagnosticul de cancer al suveranului britanic, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte Donald Trump, favorit la învestitura republicană, a declarat pe reţeaua sa de socializare Truth Social că regele este "un om minunat". "Ne rugăm pentru o însănătoşire rapidă şi completă", a scris fostul preşedinte american.

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham într-un comunicat citat de Reuters.

Veste terifiantă de la Palatul Buckingham: Regele Charles are cancer


Regele Charles al III-lea are o "formă de cancer", descoperită în timpul operaţiei de prostată la care a fost supus în urmă cu aproximativ zece zile şi a început un tratament fără să prevadă încetarea activităţilor sale, a indicat Palatul Buckingham.

Charles, care a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale Regina Elisabeta, este "pe deplin pozitiv" în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină pe deplin la îndatoririle publice cât mai curând posibil, a indicat palatul.

 

Prințul Harry revine la Londra

Toți șefii de guvern ai țărilor din cadrul Regatului i-au urat însănătoșire rapidă suveranului, iar prințul Harry, fiul cel mic al regelui a anunțat că revina la Londra pentru a-și vedea tatăl. Între timp, au început să apară reacții și din partea politicienilor - lideri de partide, miniștri și foști prim-miniștri.

În ciuda răcirii dintre cei doi și a relației proaste cu tatăl său și cu familia regală, prințul Harry a anunțat că va reveni imediat la Londra pentru a-l vedea pe tatăl său, după anunțul diagnosticului. Harry a transmis că a vorbit deja la telefon cu Charles și că pleacă de urgență din California spre Londra. Conflictul dintre Harry și familia sa datează încă din perioada în care regina Elisabeta a II-a era în viață. Deși a participat la evenimente importante - înmormântarea bunicii sale sau încoronarea tatălui, relația dintre Harry și familie a rămas vizibil rece, în condițiile în care fiul cel mic al regelui a făcut afirmații controversate din SUA la adresa familiei sale.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.