Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Șoșoacă, plângere penală împotriva lui George Simion: 'Mi-a prelucrat vocea și a plăsmuit o pretinsă înregistrare a unei discuții'

SOS Romania
Diana Sosoaca

Senatoarea Diana Șoșoacă anunță că i-a făcut plângere penală deputatului George Simion la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta susține că președintele AUR ar fi falsificat o înregistrare audio cu vocea ei, pentru a induce ideea că vrea să-și ceară scuze și să revină în partidul din partea căreia a fost aleasă parlamentar. Șoșoacă cere și daune de 50 de milioane de euro.

Diana Șoșoacă, președinte al partidului S.O.S. România, îl acuză pe George Simion de flasificarea unei înregistrări tehnice, falsul în declarații și abuz în serviciu. Odată cu anunțul despre plângerea peanlă, Șoșoacă a publicat și textul plângerii.

Argumentele plângerii penale:

„În fapt, numitul GEORGE NICOLAE SIMION și Partidul A.U.R., folosind mijloace tehnice de înregistrare voce și de prelucrare a vocii, prin contrafacere, în mod abuziv și ilicit mi-a prelucrat vocea și a plăsmuit o pretinsă înregistrare a unei discuții, în care mi s-au atribuit în mod mincinos afirmații menite să mă discreditezeatât față de membrii Partidului politic S. O. S. România - al cărui președinte sunt, cât și față de simpatizanții și alegătorii acestui partid.

În pretinsa înregistrare audio, pe care nu eu am facut-o, și pe care numitul GEORGE-NICOLAE SIMION și Partidul A.U.R. au facut-o publică pe website-ul propriu https://georgesimion.ro/demonstratia-unui-fals/ se susține în mod mincinos că subsemnata în calitate de Președinte al Partidului S.O.S România, aș fi dorit să mă afiliez formațiunii politice A.U.R., al cărei președinte este domnul George Nicolae Simion și că îmi cer scuze față de acesta din urmă !

Numitul GEORGE-NICOLAE SIMION și Partidul A.U.R. nu doar că au plăsmuit această înregistrare tehnică, ci au și facut-o publică, în scopul discreditării mele, fiind în mod direct interesat de calomnierea mea datorită faptului că partidul pe care îl conduc se află în competiție cu A.U.R., concurând pentru același segment de electorat cu aspirații naționaliste.

Astfel, consecința juridică directă a acțiunii numitului GEORGE-NICOLAE SIMION și a Partidului A.U.R. de falsificare și folosire, respectiv diseminare în spațiul public a înregistrării respective, a fost aceea a scăderii încrederii electoratului în probitatea morală a subsemnatei, pentru a-și asigura atât sieși, cât și partidului A.U.R. un folos injust constând în creșterea numărului de simpatizanți și votanți A.U.R. ca urmare a discreditării subsemnatei.

Precizez faptul că anunțul lui George Simion privind o pretinsă împăcare și revenire în A.U.R. a subsemnatei a venit după ce un sondaj de opinie m-a creditat cu cel puțin 10% din opțiunile de vot ale românilor la alegerile prezidențiale.

Având în vedere că subsemnata nu am afirmat niciodată că doresc să mă împac cu președintele formațiunii politice A.U.R., ba din contră, față de faptul că pe facebook circulă această declarație mincinoasă, consider că domnul George-Nicolae Simion, dar și Partidul A.U.R. se fac vinovați de infracțiunile mai sus arătate, atât cu scopul de a mă discredita, cât și pentru a acoperi scandalul înregistrărilor făcute publice, în care membrii ai conducerii partidului condus de George Nicolae Simion săvârșesc fapte incompatibile cu moralitatea și democrația, oferind spre vânzare pentru importante sume de bani, locuri eligibile pentru funcții publice pe liste la viitoarele alegeri, din partea A.U.R.

Folosindu-se de vocea mea prelucrată prin contrafacere, prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, domnul George Nicolae Simion, cât și Partidul A.U.R. mi-au adus un grav prejudiciu moral vis-a vis de

susținătorii și simpatizanții Partidului S.O.S România, precum și de marea masă a alegătorilor încă nehotărâți, a creat o neîncredere în rândul acestora, scăzâdu-mi popularitatea, mai ales că înregistrarea a fost făcută public inițial pe site-ul deținut de George Nicolae Simion, de unde ulterior a fost ștearsă după multe ore de la notificarea transmisă de mine si Partidul S.O.S. România, nu înainte însă de a fi preluată și distribuită ca reală, prin intermediul facebook.

în ceea ce privește prejudiciul produs, arăt că înțeleg să mă constitui parte civilă împotriva numitului George Nicolae Simion și a Partidului A.U.R. cu suma de 50.000.000 euro (cincizeci milioane euro), pentru repararea prejudiciului adus imaginii și reputației publice ca politician, prin știrbirea încrederii alegătorilor în partidul pe care îl conduc și valorile pe care le promovez, care sunt diametral opuse de cele pretins promovate de numitul George-Nicolae Simion și Partidul A.U.R., sumă pe care o vom folosi la reconstrucția României. Din acest motiv apreciez că se impune cercetarea de urgență și tragerea la răspundere penală cu celeritate a numitului George Nicolae Simion, precum și a Partidului A.U.R., fapta acestora prezentând un deosebit pericol social pentru ordinea publică, existând pericolul ca, astfel de fapte lăsate nepedepsite să prolifereze și să asistăm la veritabile campanii de denigrare a unor persoane politice în campania electorală de anul viitor, a unor partide care să aducă atingere viitorului României, prin falsificarea unor înregistrări audio-video cu ajutorul tehnologiilor avansate de inteligență artificială.

Potrivit teoriei abuzului de drept, „orice drept trebuie exercitat numai in conformitate cu menirea sa naturală și în limitele sale normale, adică în armonie cu starea contemporană a relațiilor și a uzurilor sociale”.

Uzul dreptului în limitele menționate îl protejează pe titular împotriva oricărei responsabilități pentru prejudiciile pe care le-ar putea determina, pe când exercitarea cu rea-credință a acestor dreturi, prin deturnarea dreptului de la menirea „normală” și obișnuită, constituie abuz de drept, cu consecința obligării la repararea prejudiciului astfel produs.

Încadrarea juridică

În drept, fapta de a falsifica o înregistrare tehnică prin utilizarea unor compilații cu vocea mea, decupate din alte înregistrări, constituie elementul material stabilit de norma penală la articolul 324, alineatul 1, în forma alternativă de contrafacere și de determinare a atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului. Astfel, elementul material s-a realizat în două forme din cele stabilite de legea penală.

În speță, împrejurările contrare adevărului sunt acelea conform cărora deputatul George-Nicolae Simion și Partidul A.U.R. declară pe site-ul său de internet că aș fi aderat din nou la Partidul AUR. Acest anunț politic este fals și nu a fost inițiat în nicio conjunctură de mine, prin niciun fel de mijloc, nici verbal, nici scris.

Elementul material a mai fost realizat inclusiv prin conexitatea etiologică a faptei cu o altă faptă ce intră în conținutul alternativ, în sensul că, după falsificarea înregistrării, aceasta a fost publicată pe site-ul numitului George-Nicolae Simion, când s-a consumat fapta alternativă de folosire de către făptuitor a acesteia, prin care s-a atins scopul infracțiunii.

Față de situația mai sus expusă, vă rog să dispuneți în consecință.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.