Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Păun (Preşedinţie): Rezistenţa antimicrobiană - o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc

Mediafax
spital filantropia

Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc, a declarat vineri consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun.

"Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o preocupare la nivel mondial pentru a cărei combatere este necesară o abordare integrată şi interdisciplinară şi cooperare şi parteneriat între toţi actorii implicaţi. (...) Rezistenţa antimicrobiană reprezintă din nefericire o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc. Cel mai recent profil de ţară State of Health in the European Union, publicat pe 28 noiembrie 2019, menţionează că: nivelurile de rezistenţă la antimicrobiene se menţin ridicate în România. În 2017 s-a constatat, în urma testărilor, că 22,5% din izolatele de klebsiella pneumoniae erau rezistente la carbapeneme, o clasă de antibiotice de ultimă linie", a spus Păun, care a participat la Atelierul "Rolul unei agende strategice comune de cercetare şi inovare la nivel global pentru controlul rezistenţei la antibiotice", organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Citește și: USR a PIERDUT procesul intentat Gabrielei Firea! Instanța: 'Reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu'

Ea a amintit că rezistenţa antimicrobiană şi infecţiile asociate au reprezentat una dintre priorităţile sectoriale pe sănătate ale României în perioada mandatului exercitat la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Consilierul de stat a subliniat necesitatea unei abordări "consecvente, strategice, comune" la nivel european şi internaţional şi a salutat colaborarea dintre ministerele din România pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.