Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Şoşoacă vrea să facă anchetă în partidul AUR în cazul violului de la școala de vară

Facebook
Diana Sosoaca

Senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, a anunţat că, în cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, s-a autosesizat pe cazul violului de la şcoala de vară AUR.

”Am adus la cunoștința Comisiei senatoriale pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii că, deşi este vorba de un viol asupra unui minor, la care protagoniști au fost trei bărbați participanți la şcoala de vară AUR, care au violat o fată virgină în vârstă de 17 ani, vaginal, anal și oral, ore în şir, au îmbătat-o și mai mult că sigur i-au administrat drogul violului, poliţia nu a reținut niciun suspect, IML refuză să primească taxa pentru expertiză, iar poliţia nu audiază suspecții, mai mult, există presiuni politice asupra mamei și fetiței şi chiar amenințări”, a transmis Diana Șoșoacă printr-un comunicat de presă.

Cum este posibil că după 10 zile să nu avem pe nimeni reținut, întreabă președintele S.O.S. România, care a afirmat că ”trebuie cercetați polițiștii de la Constanţa care, deşi au fost trimiși în urma apelului de la 112 al mamei care nu își găsea fiica, au venit de 2 ori, au găsit-o beată, cu stări de rău și nu au preluat-o pentru a o duce acasă, deși era minoră. Mai mult, nu au anchetat cum este posibil ca un minor să consume băuturi alcoolice”.

Senatorul Diana Șoșoacă mai spune că victima a fost dusa acasă de omul de pază al lui George Simion, Mache, deci conducerea AUR știa despre aceste fapte.

”Mai mult, nu exista acordul mamei pentru participarea fetiței la şcoala de vară  AUR, semnătura aparținând șefului organizației Ialomița, ceea ce este ilegal. DGASPC Slobozia nu face altceva decât să o întrebe continuu pe fetiță cum s-a întâmplat, provocându-i traume psihice grave, iar fetiţa nu are consiliere psihologică pentru abuzul psiho-emoţional, este într-o depresie cumplită, refuză să iasă din casă, îi este frică să mai meargă în public şi probabil că vă pierde anul școlar”, se mai arată în comunicatul S.O.S. România.

Diana Șoșoacă atrage atenția că în acest timp, nicio instituție a statului român nu intervine, din contră, mușamalizează cazul, pentru că este implicat un partid parlamentar.

”Poziția conducerii AUR este inacceptabilă. Să acuzi victima și să aperi violatorii, este de neacceptat și profund imoral. Solicit implicarea de urgenţă în acest caz, până când probele nu sunt distruse. De asemenea, solicit partidului AUR dă demareze de urgenţă o anchetă internă, să ajute familia greu încercată aşa cum fetiţa a ajutat partidul ca voluntar, pentru ca astfel să îi redăm societăţii încrederea şi demnitatea umană. Solicit partidului AUR să nu mai fie în defensivă, înţeleg că nu s-a dorit acest lucru şi înţeleg situaţia jenantă în care este pus, dar prin comportamentul său AUR aruncă oprobiul asupra tuturor partidelor. Mă ofer, în plus, să ajut la ancheta internă din partidul AUR, având în vedere că suntem două partide de opoziţie care ar trebui să colaboreze, nu să se atace reciproc”, mai spune președintele S.O.S. România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.