Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora pentru Tăriceanu: Noi, desi iubim micii, pentru ca au gust de Romania, nu ne vom vinde țara

Afirmaţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia românii din diaspora sunt capabili să voteze „pentru un mic şi o bere” a fost aspru taxată de o tânără româncă stabilită în Canada, care îi transmite politicianului: „Noi, deşi iubim micii, pentru că au gust de România, nu ne vom vinde ţara şi nici n-o vom lăsa pe mâna unor oameni ca dumneavoastră”.

REPLICI au venit de peste tot... dar cea mai dură i-a fost dată lui Călin Popescu Tăriceanu de o tânără româncă originară din Brăila, Veronica, stabilită împreună cu familia în Canada.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, atac EXPLOZIV la românii din diaspora

Iată mesajul întreg adresat lui Tăriceanu:

Domnule Tariceanu, romanul, in intelepciunea lui, spune: “cine se aseamana, se aduna!”… si mare dreptate are!

Dumneavoastra si domnul Ponta faceti un tandem de invidiat! Se pare ca impartasiti acelasi dezgust fata de noi, denigratorii din diaspora. Am citit astazi parerea dumneavoastra despre noi… noi cei care suntem o masa de manevra usor de manipulat cu “un mic si o bere”, niste oameni lipsiti de coloana vertebrala, niste “Iuda” care si-ar vinde tara pe mult mai putin de 30 de dinari.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Tăriceanu: atac INCENDIAR la 'liberalul roșu'

Am citit si va voi da satisfactie spunandu-va ca ati reusit sa ma faceti sa vars cateva lacrimi amare. Nu stiu cati romani din diaspora cunoasteti dumneavoastra, dar poate ca inainte de a face astfel de afirmatii (vatamatoare pentru ambele parti) ar fi indicat sa ne cunoasteti, sa vedeti ce facem, ce fel de oameni suntem, cat de mult ne iubim tara, cat de romaneste simtim… Sau poate ca este mai bine sa nu veniti sa ne cunoasteti pentru ca banii contribuabililor cu siguranta ca se pot folosi mult mai util in alte scopuri… dumneavoastra puteti afla si online despre noi. De exemplu, eu, pentru acest motiv, m-am hotarat sa va scriu… as vrea sa va scutesc de un drum obositor si costisitor pana in Canada, asa ca va voi explica eu cine suntem.

Citește și: Tariceanu lanseaza contraatacul la Basescu

Domnule Tariceanu, suntem cei care si-au pus vietile in valize si au plecat din tara lor, de langa parintii si fratii lor, de langa tot ceea ce au iubit, in necunoscut, pe alte meleaguri, in tari normale, in tari in care circul politic, coruptia sau curvaraseala nu sunt modele de guvernare. Si aici as vrea tare mult sa ma opresc si sa va povestesc despre o femeie deosebita de la care ati avea cate ceva de invatat atat dumneavoastra cat si colegii dumneavoastra. Numele acestei doamne este Hazel McCallion sau “Uraganul Hazel” cum mai este cunoscuta domnia sa. Doamna McCallion a fost primarita orasului Mississauga timp de 36 de ani. Femeia aceasta, la cei 94 de ani ai dumneaei ar da clasa oricarui politician din Romania. Stiti de ce? Pentru ca pana la varsta de 93 de ani a condus un oras de 750.000 de locuitori care au iubit-o si reales-o de 12 ori. Stiti ce mai este uimitor la dumneaei? Ceva nemaintalnit in Romania – nu si-a facut niciodata campanie electorala si a refuzat mereu donatiile politice, intotdeauna cerand suporterilor dumneaei sa doneze acei bani pentru acte caritabile. Lumea nu a ales-o pentru mici  si bere (desi sunt si romani cu drept de vot prin Mississauga), ci pentru ca dumneaei a pus Mississauga pe harta Canadei – facand dintr-o adunatura de satuce un oras in toata puterea cuvantului – al saselea din Canada ca numar de locuitori. Mie mi s-a parut ca desprinsa din alta lume aceasta femeie atunci cand am aterizat de pe plaiuri mioritice, pe aceste meleaguri. Cand am mai vazut-o si marsaluind in fruntea paradei pentru Mos Craciun si dand mana cu toata lumea, mi-au dat lacrimile de admiratie. De astfel de conducatori are nevoie si Romania… de alde dumneavoastra si alde Ponta suntem satui cu totii… si noi, denigratorii, si  cei ramasi in tara.

Dar sa revenim la cine suntem noi pentru ca am promis ca va voi explica. Noi suntem niste oameni care intr-o buna zi au vazut ca toti cei care conduc tara sunt “quintesenta de mizerii de la crestet pana-n talpa” si au inteles ca nu isi pot lasa copiii sa creasca intr-o societate in care mizeria sta deasupra valorilor, asa cum sta uleiul deasupra apei.

Mai suntem cei care prin perseverenta si munca cinstita ajutam economia Romaniei prin infuzie de capital.

Suntem, de asemenea, cei care prin exemplul personal si prin ceea ce povestim despre tara noastra, si nu prin reclame cu frunze, promovam Romania. Si avem ce promova! Traditiile, cultura, istoria, bucataria traditionala, locurile pitoresti, bunatatea oamenilor fac din Romania tara pe care cu sufletul greu a trebuit sa o parasim din cauza politicienilor corupti si a mizeriei ridicate la rang de virtute.

Vero tricolor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suntem cei care isi educa pruncii in spiritul iubirii de  tara, si care oriunde in lume s-ar afla, poarta Romania in suflet.

Suntem cei ce au invatat sa nu taca atunci cand  le sunt incalcate drepturile. Suntem cei care au dat un vot de blam unui guvern care a incercat sa ii reduca la tacere.

Suntem, in sfarsit, cei care va spun ca “micul si berea” se preteaza mai degraba pe  la sate in Romania, unde populatia saracita nu isi mai poate  permite luxul de a fi demna. Noi, desi iubim micii, pentru ca au gust de Romania, nu ne vom vinde tara si nici nu o vom lasa pe mana unor oameni ca dumneavoastra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.