Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora se plânge că românii au de suferit din cauza țiganilor

Asociația pentru integrarea românilor în Uniunea Europeană (SOCINRO) a lansat un sondaj online (AICI ) de susținere a legii Partidului România Unită prin care romii să revină la denumirea de țigani.

În scrisoara de susținere a legii, președintele asociației, Dan Constantin Goldiș, arată cum cât de tare sunt afectați românii din diaspora din cauza asocierii cu țiganii. Până acum, aproape 99 la sută din cei care au răspuns la sondaj s-au declarat în favoarea legii PRU de revenire la denumirea de țigani pentru romi, rezultat similar cu alte sondaje online pe această temă. Chiar și sondajul lansat de Societatea Academică din România care se opune legii PRU a avut un rezultat de 98 la sută în favoarea revenirii la denumirea de țigani, motiv pentru care SAR a și șters sondajul de pe site-ul organizației!

Iată textul integral al asociației din diaspora de susținere a legii depuse la Parlament de deputatul Bogdan Diaconu, liderul PRU:

”Eu, Dan Constantin Goldis, presedintele Asociatiei pentru integrarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana- SOCINRO, sustin din toata inima acest proiect de lege. Motivele sustinerii mele sunt urmatoarele:

1.Inca de acum 3 -4 ani, scriu pe site-urile asociatiei despre faradelegile facute de tigani in Germania si plasarea respondabilitatii acestor fapte in seama romanilor. Televiziunile germane (SAT 1, ARD, altele) aveau acum un an cam aceeasi abordare a subiectului ca si televiziunea engleza Channel 4 care a difuzat materialul „The Romanians are coming”.

2. Mai mult…Imi amintesc cum am fost pacalit personal chiar de un reporter al postului de televiziune ARD- post respectabil-, care dupa ce mi-a luat un interviu telefonic in care am vorbit despre ridicarea restrictiilor de munca,( povesteam ca nu va exista nicio invazie romaneasca in Germania dupa 1 ianuarie 2014) mi-au ilustrat textul cu imagini luate din satul Fantanele,(comuna Cojasca, jud Dimbovita), un sat de tigani penticostali, din care vreo 700 se mutasera la Berlin. M-am convins atunci ca opinia publica germana este „prelucrata” sistematic, dezvoltindu-se un sentiment nationalist impotriva romanilor, argumentat cu date si fapte savirsite de tigani la Duisburg, intr-un celebru bloc tiganesc, in satrele asezate pe malurile Rinului, la Neukölln in Berlin si in multe alte locuri….

3. Asemanarea dintre cuvintele “romi” si “romani” dauneaza foarte mult cetatenilor romani din Germania. Exista o idée care se inradacineaza aici ca “toti tiganii sunt romani si toti romanii sunt… tigani”. Multi germani gindesc astfel si,din pacate, asa gindesc si o parte din… functionarii statului german. Sa va dau un exemplu concret: Stiti de ce nu incaseaza cetatenii romanii ajutoare de subzistenta in Germania? Stiti de ce se intirzie atit de mult acordarea alocatiei europene pentru copii romani in Germania? Bineinteles ca nu stiti! Din cauza unei tiganci … care a fost nemultumita de ajutorul german care i se dadea pina atunci ( vreo 430 de euro) si a vrut mai mult… A solicitat de la Primaria locala bani pentru subzistență („existenzsichernde Regelleistung”), apoi un supliment pentru copilul nascut din flori in Germania, plus un ajutor pentru plata cheltuielilor de cazare si încălzire. Dupa mai multe judecati pe plan local Tribunalul Sozialgericht Leipzig a inaintat acest dosar Curtii de Justitie a Uniunii Europene solicitind un punct de vedere. Dupa vreun an de analiza C.J.U.E. a stabilit ca “doamna din Romania-” , (nu se precizeaza niciunde ca este de etnie roma) nu are dreptul la prestatiile cerute fiindca avea doar 3 ani de scoala, nu stia limba germana si nu a intentionat niciodata sa munceasca pe teritoriul german. ( toate detaliile acestui caz se gasesc aici )

Ei bine, domnilor si doamnelor, pornind de la aceasta recomandare a CJUE, s-au luat la reanalizat dosarele celor 44.000 de romani din Germania care primeau un mic ajutor social fiindca aveau salarii mici de “Minijob.” Si in urma reanalozarii, o parte dintre ei nu au mai primit aceste ajutoare… Institutiile statelor europene abia asteapta sa aibe un motiv justificat pentru refuzul ajutorului social. Si acum il au fiindca CJUE l-a oferit cu prisosinta pe baza acestui caz. Toate hotaririle judecatoriilor europene vor cita in continutul lor argumentele refuzului lor, mentionind precedentul Dano. Dar lucrul cel mai grav este ca anumite medii europene, ziare, televiziuni, societati civile au trimbitat faptul ca Romania are cetateni cu 3 ani de scoala, fara nicio calificare, porniti sa faca turism social prin Europa…

3. Da, recunosc ca am un dinte impotriva tiganilor, dar trebuie sa va spun ca sunt din Timisoara, un oras, in care satrele locuiesc in centru, in locuinte construite de austrieci in urma cu un secol si care acum au fost dobindite ilegal, cu acte false. Timisoara este un oras in care batrinii de 90 de ani din Mehala sau Blascovici sunt pacaliti cu metoda “punem burlane cu 1 milion”, martorii la evenimentele reprobabile nu indraznesc sa depuna sesizari sau nu vin la tribunale in litigii cu tigani, fiscul nu incaseaza niciun leu de la sutele de palate insirate pe Aleea CFR,strada Trandafirilor, prin Luna si tot asa mai departe… Da, am un dinte impotriva tiganilor si nimeni nu va putea sa mi-l scoata.

In baza tuturor acestor informatii obiective si considerente personale, sustin acest proiect de lege”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.