Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dictatură feroce în Rusia: sunt distruse spațiile amenajate pentru Navalnîi. Pe ascuns, oamenii fac altele

X
Navalnii

Publicaţia Meduza anunţă că în Rusia se înregistrează acţiuni şi tentative de a distruge spaţiile special amenajate unde sunt depuse flori şi aprinse candele pentru a-l comemora pe Aleksei Navalnîi. Acestea au apărut în diferite orașe ale Rusiei, imediat după ce a fost făcut anunţul despre decesul politicianului.

La Moscova, voluntarii din cadrul iniţiativei Most Nemţova (Podul lui Nemțov, în tr.) au anunţat că mai multe persoane îmbrăcate în civil au ridicat florile depuse pe Podul Moskvoreţk.

De asemenea, după cum titrează publicaţia Sota, în noaptea de 17 februarie, sub stricta pază a poliției, au fost ridicate florile depuse într-un alt spaţiu special amenajat pentru a-l comemora pe Navalnîi, la Piatra Soloveţk, din Moscova, unde este Monumentul victimelor represiunilor politice.

La Vladivostok, relatează 7x7, angajaţii de la salubrizare au ridicat florile dintr-un loc special amenajat în Parcul Vera şi Nadejda. De asemenea, mai scrie 7×7, un alt spaţiu amenajat la Ulianovsk, lângă monumentul victimelor represiunilor politice, unde au fost depuse flori în memoria lui Aleksei Navalnîi, acestea au fost ridicate şi aruncate. Din fericire, apar alte noi şi noi astfel de spaţii - anunţă Meduza.

Oamenii fac alte monumente pe ascuns

Există tentative de a distruge aceste spaţii şi în alte oraşe din Rusia.

La Vladivostok, sunt depuse flori la Monumentul lui Osip Mandelştam, situat în apropierea campusului FEFU și la Monumentul lui Soljenițîn. De asemenea, conform 7x7, au apărut noi spaţii amenajate în oraşele Novosibirsk, Nahodka, Habarovsk și Krasnoturinsk.

În numeroase orașe din Rusia, poliția adună informații despre cei care îl comemorează pe Navalnîi.

La Vladivostok, un echipaj al poliţiei aflată în Parcul Vera și Nadejda au notat datele personale ale celor care au venit să-l comemoreze.

La Habarovsk, a fost amenajat un spaţiu de comemorare a lui Navalnîi lângă Monumentul victimelor injustiţiei și tiraniei, unde a apărut deja poliția care verifică actele celor prezenţi.

La Irkutsk, după cum titrează Astra, forţele de ordine fac fotografii cu toți cei care aduc flori la spaţiul special creat de comemorare a lui Navalnîi, la capela de lângă clădirea guvernului regional și cu toţi cei care au depus flori în memoria lui Navalnîi lângă Monumentul victimelor represiunilor politice.

În pofida faptului că se încearcă să se distrugă aceste spaţii special amenajate, oamenii continuă să aducă flori pentru a-l comemora pe Navalnîi.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.