Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dictatură feroce în Turcia: adolescent, arestat pentru că i-a făcut mustață lui Erdogan

warontherocks.com
erdogan

Un adolescent de 16 ani a fost arestat şi încarcerat marţi seara în Turcia pentru că i-a desenat o mustaţă preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe unul dintre afişele sale de campanie, informează presa turcă, relatează AFP.

Potrivit mai multor mass-media apropiate de opoziţie, precum cotidianul BirGun, Cumhuriyet şi postul privat de televiziune Halk TV, liceanul din Mersin, pe coasta de sud-est a ţării, a fost acuzat că a "desenat cu pixul o mustaţă ca a lui Hitler şi a scris mesaje jignitoare" pe un afiş cu şeful statului, care fusese lipit lângă locuinţa băiatului, conform Agerpres.

Identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere, a precizat presa, băiatul a fost reţinut la locuinţa familiei şi audiat de brigada pentru minori. El a "recunoscut că a desenat mustaţa", însă a negat că ar fi scris mesajele pe afiş.

Adus în faţa procurorului, adolescentul a fost inculpat imediat pentru "insultarea preşedintelui" şi încarcerat la centrul pentru minori de la închisoarea din Tarsus, în apropiere de Mersin, a precizat Halk TV.

Aflat la putere de 20 de ani, Erdogan a fost reales pe 28 mai cu 52% din voturi, în cel de-al doilea tur de scrutin, pentru un nou mandat prezidenţial de cinci ani.

"Insultarea preşedintelui" este una dintre cele mai frecvente acuzaţii formulate în Turcia şi a fost pronunţată de 16.753 de ori în 2022, potrivit statisticilor Ministerului Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.