Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diego Maradona devine cetățean de onoare al orașului Napoli

www.agerpres.ro
Diego Maradona Napoli

Legenda fotbalului argentinian, Diego Maradona, a fost numit cetățean de onoare al orașului Napoli, unde a jucat între 1984 și 1991, o mare sărbătoare fiind prevăzută în această seară în piața centrală a orașului pentru sărbătorirea evenimentului.

Luni, municipalitatea a decis să atribuite titlul de cetățean de onoare lui Diego Maradona datorită ''sentimentelor de prietenie, de stimă, de gratitudine, de admirație și de afecțiune pe care orașul Napoli le are pentru el'', anunță Agerpres.

Citește și: Prima reacţie a Simonei Halep după victoria de la Wimbledon: Mesaj pentru viitoarele adversare / VIDEO

Această decizie a suscitat totuși critici în Napoli, însă primarul Luigi de Magistris a justificat alegerea prin faptul că ''Maradona a avut capacitatea de a uni napoletanii, i-a făcut să viseze, iar acest vis a devenit realitate''.

Maradona, care a purtat tricoul cu numărul 10, a condus echipa Napoli spre singurele sale două titluri de campioană a Italiei, în 1987 și 1990.

''Titlul de cetățean de onoare îl merit pentru ceea ce am făcut în teren'', a declarat Diego Maradona, 56 ani, în cursul unei conferințe de presă susținute marți seară, afirmând că miercuri va fi una din ''zilele pe care nu le voi uita niciodată''.

Orașul Napoli are numeroși cetățeni de onoare, între ei primind acest titlu în 2016 și Abuddalh Ocalan, șeful Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), ''oaia neagră'' a Ankarei, arestat în 1999 și a cărui condamnare la moarte a fost comutată în închisoare pe viață, precum și actrița Sophia Loren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.