Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diego Maradona a murit în condiții controversate. Legendarul fotbalist a fost abandonat de echipa sa medicală, dezvăluie raportul experților

Maradona

Experţii care au investigat moartea lui Diego Maradona spun că echipa medicală a acestuia l-a „abandonat” în ultimele ore ale vieţii. Procurorii argentinieni investighează cazul.

Experţii numiţi pentru a investiga moartea lui Diego Maradona în noiembrie 2020 au ajuns la concluzia că echipa medicală a starului argentinian a acţionat într-o „manieră inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, potrivit unei copii a raportului făcut public de Reuters.

În raport se adaugă faptul că ''semnele riscului de moarte pe care le prezenta au fost ignorate'' şi că îngrijirile acordate de infirmieri au fost deficitare şi neregulate.

''Maradona nu a fost monitorizat şi ajutat în mod corespunzător de asistenţii medicali şi de staff-ul terapeutic'', spune raportul.

Deşi raportul nu stabileşte cu certitudine dacă Maradona ar fi trăit dacă ar fi beneficiat de o îngrijire medicală mai bună, el ar fi avut cel puţin o şansă mai mare să supravieţuiască.

Şapte persoane din fosta lui echipă medicală, în frunte cu neurochirurgul Leopoldo Luque, sunt investigate pentru omor din imprudenţă.

Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020, singur, în casa lui din Tigre, unde şi-a petrecut ultimele două săptămâni din viaţa lui. El a făcut atac cardiac, în timp ce se afla în recuperare după o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unui cheag de sânge din creier.

Din comisia medicală care a elaborat raportul au făcut parte 20 de experţi, inclusiv medici legişti şi alţi specialişti medicali, care au concluzionat că fostul campion mondial ''ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijiri adecvat şi polivalent''.

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă şi omor prin imprudenţă sunt cuprinse între cinci şi 15 ani închisoare.

Maradona s-a luptat cu dependenţa de alcool şi droguri mulţi ani şi suferise o intervenţie chirurgicală pe creier în noiembrie.

Maradona, campion mondial cu Argentina în 1986, a jucat la Barcelona, Napoli, Sevilla, Boca Juniors şi Argentinos Juniors şi este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.