Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dieta franceză - Stilul alimentar care te ajută să slăbești mâncând ce îți place

pofta mancare

Francezii mănâncă preparate bogate, beau foarte mult vin și fumează. Și totuși, cum de sunt ei atât de slăbi și în formă?

Studiile recente au raportat faptul că ei au afirmat că există o așa-numită dietă franceză, de care nu foarte mulți știu, scrie realitatea.net.

Pe tot parcursul vieții, mănâncă tot ce doresc (croissant cu ciocolată la micul dejun, tarte cu fructe noaptea ca și desert), nu țin diete și niciodată nu merg la sală. Să nu uităm și de vin, și totuși pierd în greutate. Iată însă, care sunt teoriile legate de dieta franceză și de efectele sale.

Statuie făcută mâncărurilor

În primul rând și cel mai important aspect, este acela că francezii au tendința de a face din mâncare ceva sacru. În timp ce “dieta” sună ca o rețetă pentru pierderea în greutate, nu este. Ei, în schimb, savurează un burger în două minute și se bucură de fiecare înghițitură. Și ce dacă cina durează 3 ore? Americanii continuă cu foarte multe diete și totuși obezitatea se menține la rate înalte, din cauza că urăsc ceea ce mănâncă și suferă când se gândesc la o altă masă negustoasă și nu își transmit semnale bune în ceea ce o privește. Doar amintiți-vă să vă bucurați de fiecare îmbucătură.

Citește și: Beneficiile UIMITOARE ale consumului de ciocolată: Ce afecțiuni ține la distanță

Pentru a vă bucură de masă, trebuie să vă focusati asupra ei și să-i acordați timpul necesar. În Franța, nu există fast food. Este mult mai obișnuit ca să se consume, stând jos la o masă, la cafenea sau acasă și fără nici o grabă.

Mărimea contează

Unul dintre cele mai importante sfaturi este portionarea. Francezii mănâncă efectiv tot ce-și doresc dar în porții foarte mici. Ei își iau timpul necesar fiecărei bucățele din aliment și din această cauză sunt capabili să realizeze când sunt sătui.

Este ușor să fii activ

Francezii nu sunt leneși în ceea pe privesc lucrurile mărunte. Des sunt văzuți că preferă mersul pe scări și nu luatul liftului pentru 2 etaje. De fapt, aceștia au magazine variate: vor merge după cele mai bune baghete de la brutăria X, la carmangeria Z pentru cea mai fină carne și poate o cofetărie preferată pentru deserturi. Evită supermarketurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.