Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dieta care reduce riscul de diabet: oamenii de știință au făcut anunțul

New Scientist
Diabet

Dieta care reduce riscul de diabet: oamenii de știință au făcut anunțul

Urmarea unei diete speciale care include consumul de alimente pe bază de plante, pește și pâine a fost legată de un risc redus de diabet. Acest lucru este evidențiat de un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Tianjin (China).

Potrivit informațiilor publicate în BMC Medicine, studiul a implicat 142.271 de persoane non-diabetice. Dintre aceștia, 16.068 aveau prediabet și 126.203 aveau glicemie normală. Cercetătorii au colectat date despre starea de sănătate a tuturor participanților și au efectuat, de asemenea, un chestionar pentru a evalua obiceiurile lor alimentare. În total, voluntarii au fost urmăriți timp de 8,4 ani.

Rezultatul

Ca rezultat, dezvoltarea diabetului zaharat a fost înregistrată la 3.348 de pacienți cu niveluri normale de glucoză din sânge și la 2.496 de pacienți cu prediabet. Oamenii de știință au descoperit că consumul a 16 alimente antiinflamatoare (nuci, alternative vegetariene la proteine, amidon, cereale pentru micul dejun, brânză, deserturi, pește, vin, pâine, fructe, produse de cofetărie, legume, supe, ceai, sucuri și cafea) a redus riscul de a dezvolta diabet zaharat cu 71% la persoanele sănătoase, precum și la voluntarii cu prediabet.

În plus, acest tip de dietă poate proteja împotriva diabetului pe cei care au o predispoziție genetică la această boală.

Produsele care sporesc riscul de diabet

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că alimentele care provoacă inflamații - unt, carne de organe, carne procesată și roșie, înghețată, păsări de curte, shake-uri de ciocolată, băuturi cu conținut scăzut de calorii, lapte, ouă și altele - cresc probabilitatea apariției acestei boli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.