Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIGI, compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS & RDS, a obţinut permisiunea de a lista obligaţiunile emise în acest an pe bursa din Irlanda

www.paginademedia.ro
Digi

Digi Communications NV, compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS & RDS, liderul pieţei de internet, a obţinut din Irlanda permisiunea de a lista obligaţiunile emise recent pe bursa irlandeză, emisiune de 450 milioane euro, cu o rată a dobânzii de 2,5% pe an şi cu scadenţa în 2025, şi 400 milioane euro, cu o rată a dobânzii de 3,25% pe an şi cu scadenţa în 2028, anunță news.ro.

”Societatea doreşte să îşi informeze acţionarii şi investitorii că la data de 25 martie 2020, a fost aprobat de către Banca Centrală a Irlandei prospectul de admnitere la tranzacţionarea obligaţiunilor senioare garantate în valoare de 450 milioane euro cu o rată a dobânzii de 2,5% pe an şi cu scadenţa în 2025 şi a obligaţiunilor senioare garantate în valoare de 400 milioane euro cu o rată a dobânzii de 3,25% pe an şi cu scadenţa în 2028, emise de către RCS&RDS la data de 5 februarie 2020, iar Irish Stock Exchange plc (tranzacţionată drept Euronext Dublin) a aprobat admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor pe piaţa reglementată operată de acest operator”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

Obligaţiunile sunt astfel admise pe lista oficială a Irish Stock Exchange plc (tranzacţionată drept Euronext Dublin) şi la tranzacţionare pe piaţa reglementată operată de aceasta.

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS & RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia.

Veniturile consolidate ale Digi Communications NV au fost de 1,186 miliarde euro în 2019, o creştere de 14,2 % comparativ cu rezultatele înregistrate la 31 decembrie 2018, în timp ce profitul net a avansat la 41,79 milioane euro. În 2018, profitul net a fost de 18,02 milioane euro.

”Veniturile consolidate ale Digi Communications N.V., companie de top în domeniul comunicaţiilor electronice, cu operaţiuni în România, Ungaria, Spania şi Italia şi compania-mamă a operatorului RCS & RDS SA, au ajuns la aproximativ 1,2 miliarde euro, în 2019, potrivit raportului financiar preliminar neauditat publicat vineri, 21 februarie 2020”, a informat grupul în februarie.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

EBITDA ajustată a fost de 446 milioane euro (inclusiv impactul IFRS 16), ceea ce se traduce într-o creştere cu 37,5 % faţă de anul anterior (de la 324,6 milioane euro la 31 decembrie 2018).

În România, Grupul Digi are aproximativ 13.000 de angajaţi (16.000 pe toate pieţele unde desfăşoară operaţiuni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.