Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Digitalizarea sectorului forestier va asigura transparenţa licitaţiilor, primele proceduri online fiind înregistrate la Suceava

padure lemne defrisari

Digitalizarea va asigura transparenţa procedurilor de licitaţie în sectorul forestier, primele iniţiative în acest sens fiind înregistrate la Suceava, informează Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR), într-un comunicat de presă, transmis luni AGERPRES.

"În ultimele două luni, de când luptăm zi de zi pentru a munci, s-au întâmplat şi foarte multe lucruri bune. Tehnologia este tot mai prezentă în activitatea noastră zilnică şi cu ajutorul acesteia ne putem uşura munca. Prin utilizarea tehnologiei se fac paşi importanţi în a asigura transparenţa activităţilor din economia forestieră şi din orice altă ramură de activitate. Transparenţa ne ajută pe mai multe fronturi: în primul rând ajută piaţa să devină mai eficientă, în al doilea rând îmbunătăţeşte încrederea în sistem a tuturor actorilor implicaţi, iar în al treilea rând asigură un tratament echitabil operatorilor economici, ceea ce înlătură suspiciunile (...) Următorului pas, oarecum previzibil, folosind digitizarea pentru a asigura transparenţa, silvicultura şi exploatarea forestieră dezvoltă sisteme de valorificare online a lemnului şi de prezentare publică a rezultatelor, cel puţin, pentru pădurile aflate în proprietatea publică a statului", susţin forestierii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

ASFOR subliniază că, recent, la Suceava, a avut loc în premieră o licitaţie electronică de masă lemnoasă din România. De asemenea, o a doua premieră a avut loc tot la Suceava, respectiv publicarea rezultatelor licitaţiilor. "Este o dovadă clară prin care arătăm că putem găsi soluţii pentru a munci, atunci când toţi ne implicăm pentru a colabora. Un act de o transparenţă totală - nu avem nimic de ascuns. Este ceva normal pentru o licitaţie publică, mai ales când este vorba despre valorificarea unui bun al statului român", precizează ASFOR.

Potrivit sursei citate, exploatarea şi transportul lemnului este cea mai transparentă activitate din România, în sensul că, în orice moment, orice deţinător de dispozitiv se poate conecta la internet poate verifica oricare dintre transporturile de lemn care circulă pe drumurile publice pe portalul www.inspectorulpadurii.ro.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

"Mai sunt multe de făcut, însă doar prin transparenţă şi comunicare autentică putem reuşi. "Nu avem nimic de ascuns !" nu sunt cuvinte goale pentru ASFOR - vom continua să participăm la materializarea altor iniţiative de acest gen. Încurajăm dialogul şi suntem conştienţi că doar împreună vom reuşi să revitalizăm economia forestieră. ASFOR, în colaborare cu RNP Romsilva, asigură transparenţa procedurilor de licitaţie, prin desemnarea de delegaţi, conform prevederilor legale, care să asiste la procedurile de licitaţie. Prin acest demers se respectă restricţiile impuse prin ordonanţele militare prevenindu-se astfel răspândirea coronavirusului. Este o perioadă mai dificilă, însă doar prin colaborare şi înţelegere o putem depăşi", notează Asociaţia.

Asociaţia Forestierilor din România - ASFOR este organizaţia patronală şi profesională a operatorilor economici din exploatări forestiere şi industrializarea lemnului - ce reprezintă, promovează, susţine şi apără interesele economice, juridice şi sociale ale membrilor săi în plan naţional şi internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.