Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a arestat preventiv membrii unei grupări din Dolj care ajuta migranți să ajungă în țările vestice

urmarire tineri retinuti mascati

Opt persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de migranţi sirieni au fost arestate preventiv, anunță DIICOT. Gruparea prelua migranții de pe malul bulgăresc al Dunării cu bărci pneumatice și îi ducea spre granița de vest, conform Mediafax.

„La data de 29.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 8 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi în formă continuată și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în formă continuată. S-a reținut că, începând cu luna septembrie 2023, membrii unui grup infracțional organizat constituit pe raza județului Dolj au racolat, îndrumat, adăpostit, transportat și transferat migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu destinația finală Europa de Vest, obținând pentru fiecare migrant între 500 și 1000 euro”, transmite DIICOT.

Potrivit sursei citate, migranții au fost preluați de pe malul bulgăresc al Dunării și transportați cu ambarcațiuni nesigure, respectiv bărci pneumatice, iar după intrarea pe teritoriul României au fost conduși pe jos până la autovehiculele care i-au preluat și transportat spre granița de vest.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost documentate și oprite trei astfel de transporturi, fiind identificați 57 de migranți, de origine siriană.

„Au fost puse în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dolj și Mehedinți, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă. În cursul zilei de 30.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus arestarea preventivă a șase inculpați și măsura arestului la domiciliu pentru alți doi. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova”, se menționează în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.